20 perces tésztavacsora: csípős, paradicsomos spagetti szalonnával

Még szerencse, hogy a diéta mindig "holnap" kezdődik, így még gyorsan el tudtam pusztítani az ellenségeket, amik egy villám olasz tésztavacsora formájában érkeztek.

Meglehetősen speciális módszerem van a testemen elhelyezkedő zsírmennyiség mérésére. Nem túl tudományos és igen szubjektív is, de én hiszek neki. Egy ideje nem tudtam “tesztelni”, mert a bringám is le volt robbanva, plusz most már ritkán tekerek a Margit hídon. Hétvégén viszont pont arra jártam, és egyből eszembe jutott ez a régi játékom.A lényeg, hogy a híd illesztésein áttekerve, egy bizonyos pozíciót kitartva figyelem, mennyire remeg be a hájam. Tény, hogy az utóbbi időben kissé elengedtem magam, és nem is kellene ilyen eszközökhöz folyamodnom ahhoz, hogy tudjam, voltam már jobb formában is. Elég reggelente tusolás után a tükör előtt fordulnom kettőt, és ott is a bizonyíték.

Csípős paradicsomos spagetti szalonnával recept - Kattints!

Nem baj, egy mérés nem mérés ugye, szóval kellett a megerősítés. De nem is megerősítés volt ez, hanem egy óriási arconcsapás, mert ekkora kilengést az eddigi vizsgálatok alatt még sosem tapasztaltam. A cudar eredmény után még a hazafelé tartó bringázás alatt megfogadtam, hogy akkor holnaptól diéta! És milyen szerencse, hogy a diéta az ugye mindig holnap kezdődik, mert a következő gondolat a fejemben az volt, hogy mi lesz a szalonnával, amit Olaszországból hoztam szuvenír gyanánt a kézipoggyászomban...na meg friss tésztával a hűtőben...Nem volt más választás, hazaérve gyorsan nekiálltam a már napok óta tervezett receptnek, hogy kipucoljak minden ellenséget a hűtőből.A szalonnát - egészen pontosan a guancialet - direkt ehhez a recepthez vásároltam, mert itthon ugye nehezebb beszerezni, ott meg ez az egyik legolcsóbb cucc. A spaghetti all’ Amatricianaval jó ideje szemezgettem, hiszen az olasz konyhára sokszor jellemző kevés alapanyagos, gyorsan összedobható, de szigorú szabályok szerint készülő kaja. Tulajdonképpen egy szalonnás-paradicsomos spagetti (elnézést a puritán egyszerűsítésért), aminek pont az a varázsa, hogy nincs telepakolva fűszerekkel, felhúzva titkos hozzávalókkal, hanem annak a kevésnek kell jóízűnek és finomnak lennie, hogy a végén tökéletes összhangot alkossanak.

Guanciale:

Sózott, fűszeres tokaszalonna, amit levegőn szárítanak, érlelnek.Egy hete már csináltam egy próbaadagot, kicsit macerásabban, most viszont még egyszerűbben, az elejétől a végéig konkrétan húsz perc alatt összedobtam. A pontos receptet itt találjátok, ez a rapid verzió. A pepecselősebb annyiban volt más, hogy friss paradicsomokat aprítottam, ebből főztem szószt, majd átpasszíroztam. Nyilván jobb volt a friss paradicsomokkal, de ennyit megért nekem az a megspórolt félóra.Mellé kitöltöttem egy pohár fehérbort, elbúcsúztattam a nyári napsütésben az elmúlt hónapok dőzsöléseit, készítettem magam lélekben a másnapi konditermes izzadásra, utána a fehérjeturmixra, majd eszembe jutott, hogy van még egy adag szalonna, vagyis pancetta a hűtőben, amiből meg egy jó carbonarát terveztem. Szóval a diéta holnaputánra halasztva.

Recept

Csípős paradicsomos spagetti szalonnával

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...