2 szuper saláta a hétvégi grillezéshez

Ha kipróbálnál valami újat a majonézes krumpli mellett, akkor mutatom, mivel dobd fel a grillpartit, és hogyan készíts észbontó salátákat a hús mellé.

Kiülős, kertben fröccsözős, süteménycsipesszel húsforgatós, fa alatt salátafotózós, utolsó vonattal hazamenős grillparti volt ez. Én a salátaszekciót vállaltam magamra, és nem apróztam el, egyből négy verziót is vittem. Ebből kettőt, a padlizsán- és sültpaprika-salátát már megmutattam nektek korábban, úgyhogy most jöjjön a másik kettő.

Chilis uborkasaláta mákkal recept - Kattints!

Yotam Ottolenghi manapság a legnagyobb kulináris ikonom. Zseni az a csávó, és amit a legjobban csípek benne, hogy egyszerű alapanyagokból is észbontó kajákat rittyent, úgy, hogy nem csinál mást, csak olyan kombinációkat alkot, ami néha elsőre blikkre furcsának tűnhet, de ha jobban belegondol az ember, akkor meg miért ne működhetne? Ilyen ez az uborkasaláta aminél még oké, hogy chili van benne, nagy cucc, de az, hogy mákot is kever hozzá? Bezony, irtó jó! Plusz egy textúra, és ahogy a mákszemek szétroppannak az ember fogai között, egy új zamat telíti be az ízlelőbimbókat, ami nagyon is működik.

RECEPT

Chilis uborkasaláta mákkal - Kattints!

Marokkói répasaláta recept - Kattints!

A másik recept inkább már egy klasszikus, de szintén Ottholenghitől van, a marokkói répasaláta, aminél viszont én kissé tiszteletlen voltam a mesterrel, és belenyúltam a receptbe. Egyfelől annyira zsenge répákat kaptam, hogy nem kellett blansírozni, simán csak nyersen dobtam a pirított hagymára. Plusz a fűszerek előtt rászórtam egy adag cukrot, és néhány perc alatt karamellizáltam az egészt, ettől még intenzívebb lett a répa édeskés karaktere. Legvégül a kész salátát összekevertem egy kis aprított dióval. Szuper köret sült húsok mellé, de az se baj, ha nem fogy el mind reggel pirítósra kenve, kevés jófajta olívaolajjal meglocsolva reggelire is észbontó.

RECEPT

Marokkói répasaláta - Kattitns!

Zene grillezéshez:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...