Sokan azt gondolják, hogy az indiai fogások alapanyagai nehezen beszerezhetőek vagy túl drágák. Azonban néhány fontos fűszer (kurkuma, római kömény, koriandermag, kókusztej, friss gyömbér, currypaszta, fokhagyma, besan (másnéven gramliszt avagy csicseriborsóliszt), chilipor, chili paprika, friss koriander, citrom és zöldcitrom) beszerzésén túl az indiai konyha lényege az improvizáció, így sok hozzávalót viszonylag könnyen helyettesíthetünk egyéb alapanyagokkal, illetve gyakorlatilag bármiből lehet egy izgalmas „indiait” készíteni. Mutatunk pár tippet!
-
1.
Curry-s krémleves ropogós bacon-chipsszel
-
2.
Csirke tikka masala 2.
-
3.
Vöröslencseleves joghurttal
-
4.
Aloo mutter Dacota konyhájából
-
5.
Indiai sólet vegán
-
6.
Házi csirkecurry 4. - alap
-
7.
Naan 2. - az indiai kenyér
-
8.
Zöldcitromos barack lassi
-
9.
Spenótos-fetás samosa
-
10.
Vega korma hamis karfiol piláffal
-
11.
Gyors indiai vajas csirke
-
12.
Pirított padlizsán curry
-
13.
Tandoori csirke joghurtos nyári salátával
-
14.
Tonhal bhajji mentaszósszal
-
15.
Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry
-
16.
Sárga lencse dahl csicseriborsóval
-
17.
Jalfrezi csirke
-
18.
Palak paneer - indiai spenótos tejsajt
-
19.
Hagymás-burgonyás pakora