Aki találkozott már ezzel az eredetileg Itáliából származó, mára viszont a franciák kultikus desszertjévé vált aprósüteménnyel, az tudja, hogy a gyönyörű színekben pompázó apró puszedliszerűségek csak látszólag egyszerű teremtmények, elkészítésükhöz gyakorlatra és nem kevés türelemre van szükség. A végeredmény viszont garantáltan mindenkit elbűvöl, mert ezek a falatnyi szépségek nemcsak esztétikai, hanem kulináris értelemben is nagy élményt jelentenek minden alkalomra.
-
1.
Francia macaron pisztáciakrémmel és málnával
-
2.
Feketeerdő macaron
-
3.
Nutellás macaron
-
4.
Macaron b-ors konyhájából
-
5.
Szilvásgombóc macaron
-
6.
Citromos macaron
-
7.
Macaron SarahSparkle konyhájából
-
8.
Macaron TraRita konyhájából
-
9.
Chanel macaron
-
10.
Csokis-meggyes macaron desszert
-
11.
Csokis macaron
-
12.
Mojito macaron
-
13.
Kókuszkrémmel töltött macaron
-
14.
Almás pite macaron
-
15.
Meyer citromos macaron
-
16.
Sós karamellás mogyoróvajas macaron
-
17.
Macaroon
Tudtad?
A macaron eredetileg olasz származású - történetét tekintve a különböző források eltérnek, de általában megegyeznek abban, hogy Velence környékén kezdték el készíteni a 14-15. században. Akkor maccarone néven még nem ezt a desszertet értették, hanem bármilyen apró édességet, ami tojásfehérjéből és darált mandulából vagy más olajos magból készült. Később kikerült Olaszországból, és nemzetközi karrierbe kezdett, amely leginkább a francia cukrászdákban teljesedett ki. Ma az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék, aminek szerte a világon népes rajongótábora lett.
(címlapfotó: Flickr by Robyn Lee)