17 extra krumpliköret 300 kcal alatt

A testsúlycsökkentő étrendben sem kell lemondani a burgonyáról, csak figyeljünk az adagnagyságra és az elkészítési módra. Pár extra fűszerrel különleges köretként tálalhatjuk!

Tévhit, hogy ha fogyni szeretnénk, akkor teljes mértékben le kell mondanunk a burgonyáról, erről a könnyen beszerezhető, olcsó, egyszerűen, de változatosan elkészíthető, mindenféle fűszert elbíró alapanyagról. Helyezzük inkább a hangsúlyt a megfelelő adagnagyságra (20-25 dkg/fő) és elkészítési módra!

Receptjeink közül összegyűjtöttem nektek most 17 db, adagonként kevesebb mint 300 kalória energiatartalmú, kicsit extrább, trükkösebb, a hagyományos sós vagy sült burgonyán illetve krumplipürén túlmutató receptet. Próbáljátok ki őket!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, tápanyagtartalmát részletesen a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Olvastad már?

Top 10 alakbarát burgonyás tipp

  1. 1.

    Narancsos sült krumpli zsályával

  2. 2.

    Mustáros krumpli

  3. 3.

    Sütőben sült indiai krumpli

  4. 4.

    Citromos sült burgonya kakukkfűvel

  5. 5.

    Mediterrán paradicsomos burgonya

  6. 6.

    Zöldséges burgonyapüré

  7. 7.

    Hasselback burgonya

  8. 8.

    Aloo achar - nepáli burgonyasaláta

  9. 9.

    Csőben sült zelleres krumpli

  10. 10.

    Rukkolás burgonya

  11. 11.

    Sajtos-fűszeres sütőben sült krumpli

  12. 12.

    Burgonyás csicsókapüré

  13. 13.

    Lapos krumpli

  14. 14.

    Montenegrói tepsis krumpli

  15. 15.

    Grattan burgonya

  16. 16.

    Chilis steakburgonya

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...