165 varázslatos ötlettel vár a Nők Lapja Konyha Desszert ünnepi száma

Az idei utolsó Desszert lapszámot az ünnepvárásnak szentelték, mert a karácsonyi süteményekből sosem lehet elég - keresd meg benne a kedvenced! (x)

Próbáltatok már mézeskalácsból házikót építeni? Nem is olyan egyszerű dolog. Kajári Zsófia, a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője most megosztja veletek a karácsonyi sütési emlékeit, fogadjátok szeretettel:

„Amikor először készítettem mézeskalácsházat, úgy jártam, mint Kőmíves Kelemen: amit este felépítettem, reggelre leomlott. Éjjel, mikor kisültek a mézes lapok, összeragasztottam őket a tojásfehérjés mázzal, és mint aki jól végezte dolgát, azonnal mentem aludni. Reggelre aztán a tető maga alá temette a falakat, és ahelyett, hogy fenyőket meg farakást állítgathattam volna a házikóm mellé, takaríthattam el az összedőlt romokat. Szerencsére ez nem vette el a kedvemet a kísérletezéstől, utána sűrűbb „ragasztót” kevertem, aztán addig tapasztottam az éleket egymáshoz, míg mindegyik teljesen megszilárdult (volt időm közben párszor elénekelni a Mennyből az angyalt, az igaz). Elkészült a mesebeli mézeskalácsház, amit egy hónapig csodáltam nagy büszkén, de aztán illett eltenni, mert január közepe volt. Én aztán nem eszem meg a jó illatú házamat, gondoltam, ezért a szekrény zárható alsó polcára került. Júniusban nagyon nem értettük, honnan jön ez a sok molylepke, mire nagy nehezen kiderült, hogy beköltöztek a házikómba, onnan indultak portyázni.Következő évben előbb álltam neki az újabb mézeskalács-építménynek (ezúttal egy rönkkunyhónak), hogy tovább élvezhessem. Gondoltam, fokozom a dolgot, és teszek bele teamécsest is – hát persze, hogy új tető kellett a házra már a második napon. Nem egyszerű dolgot vállal az, aki figurák kiszúrása helyett mézeskalácsház kreálására adja a fejét, de a végeredmény biztosan kárpótolja az esetleges bosszúságért. Az adventi időszak egyik legszebb dísze lehet, ezért azt tanácsolom, próbáld ki te is - ehhez nemcsak receptet, hanem rengeteg tippet is adunk. Megmutatjuk, hogyan díszítheted ki a háztetőt, miből csinálhatsz ajtót-ablakot, illetve milyen extra dolgokat tehetsz a ház köré, hogy még teljesebb legyen az élmény.

Természetesen akkor is rengeteg ötletünk van adventre és karácsonyra, ha nem állsz neki az építkezésnek. Mutatunk ünnepi tortákat, édes és sós aprósüteményeket, „mentes” és alkoholos édességeket is. Van receptünk ehető ajándékokra, látványos „havas” süteményekre és klasszikus kedvencekre egyaránt. Azoknak sem kell kétségbe esniük, akik az egyszerűbb megoldások hívei, nekik izgalmas piskótatekercseket és sütés nélküli finomságokat mutatunk. Remélem, hogy te is megtalálod azokat a desszerteket, amiket még hosszú évek múlva is „követelni” fog tőled a család, és nagyon sok boldog pillanatban lesz részed az év utolsó heteiben.”

Nagyon boldog karácsonyt és mennyei süteményekben gazdag új évet kívánok neked!Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett adigitális kiadványokrais előfizethettek, vagy az alábbi képre a különleges karácsonyi akciókért!Kövessétek az eseményeket Facebookon, hogy a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhassatok!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...