Általában le vagyok nyűgözve a természet gyümölcs formájában nyújtott ajándékaiért, de a félbevágott gránátalma felett órákig tudok mélázni, hogy vajon hogy sikerül ezt a csodálatos színű, fura szerkezetű, vitaminokban, antioxidánsokban (flavonoidokban) gazdag termést létrehoznia.
A vastag, keményebb héj alatt találhatóak a gyümölcshússal körülvett magok. Mivel a magok kicsik és nem túl kemények, el lehet őket bátran fogyasztani. Én annak idején a kisebbik fiamnak préseltem ki a gyümölcs nedvét, egészen elképesztően intenzív ízű ital lett belőle, mondjuk nem kevés munka árán.
Olvastad már?
Felhasználhatjuk húsételek mellé mártásként, ízesíthetjük, díszíthetjük velük salátáinkat, krémeinket, süteményeinket. Ehetjük nyersen is kanállal, arra azért ügyeljünk, hogy ezt ne a legdrágább alkalmi kosztümünkben tegyük.
Receptjeink közül kiválogattam nektek most 15 db ihletadó gránátalmareceptet, próbáljátok ki őket!
-
1.
Rozmaringos-körtés-gránátalmás csirke
-
2.
Bazargan - csirkés bulgur gránátalmával
-
3.
Gránátalmás madársaláta bazsalikomos öntettel
-
4.
Kacsamell parajos burgonyatortával és gránátalma szósszal
-
5.
Tüzes gránátalma chutney
-
6.
Mézes-gránatalmás csirkecomb
-
7.
Fűszeres rizs gránátalmával
-
8.
Márványsajtos avokádókrém gránátalmával
-
9.
Gránátalmás édes kuszkusz
-
10.
Gránátalmás gyümölcsrizs
-
11.
Rukkolás spenótsaláta
-
12.
Gránátalmás túrókocka
-
13.
Édeskömény saláta gorgonzolával és dióval
-
14.
Fűszeres bárányragu gránátalmával és mogyoróval
-
15.
Gránátalmás curd