14 nagyon tipikus ERDÉLYI étel, amiért csak megőrülni lehet

Az erdélyi ételek, legalábbis azok, amiket a legtipikusabbnak és klasszikusabbnak tartunk, gazdag ízvilágú, házias, szeretettel teli fogások, amelyeket csak szeretni lehet.

  1. 1.

    Húsgombócos erdélyi leves

  2. 2.

    Kürtőskalács Évi néni konyhájából

  3. 3.

    Babos zakuszka

  4. 4.

    Erdélyi lucskos töltött káposzta

  5. 5.

    Erdélyi tokány

  6. 6.

    Erdélyi kőttes palacsinta

  7. 7.

    Erdélyi mézeskalács

  8. 8.

    Erdélyi tárkonyos húsgombócleves

  9. 9.

    Erdélyi édes málé reggelire

  10. 10.

    Kapros-ordás palacsinta

  11. 11.

    Puliszkagombóc

  12. 12.

    Savanyú hús - vetrece krumpligombóccal

  13. 13.

    Tárkonyos-lestyános burgonyaleves

  14. 14.

    Klasszikus padlizsánkrém

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek