14 kizárólag húsmentes fogás a böjti időszakra

Bizony, a farsangi időszak is véget ért, itt a böjt, aztán a húsvét. Aki nem tartja, annak sem fog ártani, ha nem eszik húst minden nap. Mutatunk pár vegetáriánus receptet !

Idén 2020. február 26-a hamvazószerda napja, ami a nyugati kereszténységben a nagyböjt kezdőnapja, a húsvétvasárnaptól visszaszámolt 40. hétköznap, és a farsangi időszak utáni első nap. Neve onnan származik, hogy az őskeresztények vezeklésként hamut szórtak a fejükre, ez a 12. századtól az egyházi szertartás része lett, ez az úgynevezett hamvazkodás.

1091 óta a papok minden keresztény homlokát hamuval kenik meg ezen a napon, ez a szokás a katolikusoknál mindmáig fennmaradt.

Erre napra mi is kizárólag húsmentes fogásokkal készülünk!

  1. 1.

    Magyaros répafasírt

  2. 2.

    Krémes burgonyakrémleves

  3. 3.

    Céklatzatziki

  4. 4.

    Színes zöldségragu

  5. 5.

    Tepsis burgonya Annától

  6. 6.

    Pasta alla puttanesca

  7. 7.

    Steak burgonya mustárral

  8. 8.

    Karfiolleves magyarosan

  9. 9.

    Brokkolifasírt pirított magvakkal

  10. 10.

    Spagetti aglio e olio aszalt paradicsommal és rukkolával

  11. 11.

    Igazán finom főzelék

  12. 12.

    Tejfölös gombapörkölt

  13. 13.

    Spagetti karamellizált hagymával, fodros kellel és gorgonzolával

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek