Az indiai konyhának egyik jellemző fűszere a curry, de Európában egy speciális élénk sárga fűszerkeveréket jelöl, mi is azt használjuk leginkább, ennek fő alkotói arómai kömény, kurkuma, lepkeszegmag, csilipaprika. A curry szót hallva itthon sokan először az igen kedvelt curry-kolbászra gondolnak. Az ehhez használt currypor – amely csak a tüzes aromát adja meg a ketchupos sült kolbásznak – csak utánzata annak az intenzív fűszer(keverék)nek, amelyet a származási országában, Indiában készítenek. Az óriási dél-ázsiai országban azonban a curry nem csak egy fűszert, hanem egy ételfajtát is jelent: a curry egy zöldségből, húsból vagy halból készült egytálétel és krémes ragu.
-
1.
Házi csirkecurry 4. - alap
-
2.
Kókusztejes thai-curry csirkével és tésztával
-
3.
Gradara csirke
-
4.
Marhabélszín curry-s vajjal, grillburgonyával
-
5.
Zöld curry-s thai egytálétel
-
6.
Pad Pet Kaang Luang Kai/Muu Kittitől
-
7.
Kesudiós currys csirke
-
8.
Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry
-
9.
Koronázási csirketál
-
10.
Krémes pulyka curry
-
11.
Curry-s csirke indiai módon
-
12.
Thai vörös curry csirkével
-
13.
Korianderes báránycurry