13 krumplisaláta - ízesítsd, krémesítsd, fűszerezd, változtass!

Az ünnepi lakomák alkalmával legtöbbször a köret okozza a legnagyobb fejtörést, de hétköznapokon is elakadhatunk az ötletekben. Most a krumplisalátához adunk tippeket.

Hagymás-ecetes vagy majonézes. Általában ez a két alternatíva él a fejünkben, pedig ennél sokkal változatosabban is el lehet készíteni a krumplisalátát. Tálalhatjuk hidegen vagy akár melegen, készíthetjük újburgonyából, sárga héjúból vagy kifliből. Fűszerezhetjük snidlinggel, lilahagymával vagy kaporral. Ízesíthetjük citrommal, zöldfűszeres ecettel, de még mézzel is. Folytathatnánk még napestig, de ehelyett inkább összeszedtük a tizenhárom kedvencünket:

  1. 1.

    Dán burgonyasaláta

  2. 2.

    Citromos krumplisaláta

  3. 3.

    Török burgonyasaláta

  4. 4.

    Trikolor burgonyasaláta

  5. 5.

    Sült zöldségsaláta fetával

  6. 6.

    Tormás-citromos krumplisaláta

  7. 7.

    Lilahagymás krumplisaláta

  8. 8.

    Almás majonézes krumplisaláta

  9. 9.

    Majonézes burgonyasaláta 3.

  10. 10.

    Szerb krumplisaláta

  11. 11.

    Stájer burgonyasaláta

  12. 12.

    Chilis-mézes-citromos burgonyasaláta

  13. 13.

    Majonézes burgonyasaláta 1.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...