Összegyűjtöttünk nektek 13 furcsaságot ismert ételekkel kapcsolatban, amelyek minket is megdöbbentettek. Te hány alapanyagról és összetevőről tudtad az alábbiakat?
1. FÖLDIMOGYORÓ
Miközben te nyugodtan dobálod a szádba a mogyorószemeket, biztos nem jutott még eszebe milyen veszélyes alapanyaggal játszol. A földimogyi ugyanis a dinamit egyik alapanyaga. Bumm!
2. PARADICSOM
Volt idő, amikor egyik kedvenc roppanós és lédús reggeli zöldségünket még mérgezőnek hitték. Az ok a 18. századig vezet vissza, ahol az arisztokrácia tagjainak titokzatos haláleseteiért tartották felelősnek a paradicsomot, pedig vélhetőleg annak magas ólomtartalma okozta a szerencsétlen baleseteket.
3. GYORS KAJA
Egy ember évente, kapaszkodjatok meg, átlagosan 12 szál hajat eszik meg a hamburgerezés és sültkrumplizás közepette. Kicsit undorító!
4. KETCHUP
A ketchup 1830-as években nem a virslihez illett olyan jól, orvosságként árulták. Mondjuk, biztosan finomabb lehetett, mint gyermekkorunkban a rettenetes köptető szirupok.
5. MOGYORÓVAJ
Az arachibutyrophobia egy létező betegség, méghozzá az attól való félelmet jeleni, hogy a mogyoróvaj az ember szájpadlására ragad. Bosszantó is tud lenni az biztos!
6. TÉSZTA
Spagetti és penne? Ennél kicsit szélesebb a paletta: több, mint 600 féle tésztafajta létezik a világon, szívesen végigkóstolnánk mindet!
7. JOGHURT
Ha a reggeli fincsi joghurtunk kanalazzuk éppen, nagy eséllyel egy kis marha- vagy disznó zselatint is a szervezetünkbe juttatunk.
8. RIZS
A rizs varázslatosan sok étel alapanyaga lehet. Találkozhatsz vele sörben, kutya kajában, bébipürében, szószokban és nassolnivalókban is.
9. BROKKOLI
Éljen az egészséges táplálkozás! 900%-kal több brokkolit fogyasztunk, mint 20 évvel ezelőtt. Csak így tovább!
10. FEHÉRCSOKOLÁDÉ
A csoki, ami igazából nem is csoki. Cukor, tej, vanília, lecitin és kakaóvaj keverékéből áll, sehol egy kis szilárd csokoládédarab, de akkor miért nevezik így? Átverés!
11. WASABI
Vigyázzunk, ha egy kis sushira leszünk éhesek, ugyanis a legtöbb wasabi csupán festett torma. Az Egyesült Államokban értékesített összes wasabi körülbelül 99% -a hamis, az éttermek számára ugyanis ez sokkal költséghatékonyabb megoldás.
12. SZŐLŐ
Bár nem hisszük, hogy bárkinek eszébe jutna szőlőt tenni a mikróba, de, ha mégis elég furcsa esetnek lehet szemtanúja. Egy fél szőlő melegítés során a gyümölcs egy antennához hasonlóan vezetni kezdi az áramot és kis tűzgolyókat, robbanékony plazmákat eredményez, komoly füst kíséretében. Ne próbáld ki otthon!
13. RÉPA
A répa narancssárga, ezt mindenki kiskorától tudja, mint, ahogyan azt is, ha sokat eszünk belőle, sikerül fütyülnönk. Sokaknak már ez sem jött be, és akkor még kiderül, hogy a répa eredetileg lila színű volt, vagy fehér. Amit ma fogyasztunk, egy 16. századi genetikai mutáció eredménye. Hallatlan!
Ezeket olvastad már?
Kiderült, ezekben a boltokban költjük el a pénzünket a legszívesebben
Egy frissen elkészült felmérés szerint a magyar lakosok sokkal szívesebben költik el a pénzüket az újabb diszkontokban, mint a már régóta ismert hipermarketekben.
Nosalty5 vadiúj (nem túl olcsó) étterem Európában, amit legalább a...
Nemrégiben csodás új éttermek nyitották meg kapuikat Európa-szerte. Ha éppen az őszi utazásainkat tervezzük, ne hagyjuk ki ezeket a pazar gasztronómiai célpontokat sem.
Macsuga ViktóriaAz év modelljévé választották a nőt, aki 50 kilót fogyott
A 35 éves anyuka legalább 10 évvel fiatalabbnak tűnik a képek alapján, mióta megszabadult a súlyfeleslegétől.
Liptai Lilla11 pizzatény, amit minden valamire való rajongó ismer
Mostantól büntetlenül lehet ünnepelni a pizzát, októberben ugyanis nemzetközi szinten ünneplik ezt a mennyei fogást. Összegyűjtöttünk pár érdekességet...te tudtál róluk?
Macsuga ViktóriaCímlapkép: American Hustle/Columbia Pictures