13 dolog, amit vélhetően nem tudtál Gordon Ramsayről

Gordon Ramsayről tudjuk, hogy baromi jó séf, hogy kemény, nyersen őszinte, és nem szívesen lennénk az ellenségei, de vajon azt tudtuk, hogy fekete öves karatés? Nem hinném...

1. Fekete öves karatés

Bizony, és a boxot is szereti.

via GIPHY

2. Sose nézi vissza magát

Mert nem akarja elkezdeni boncolgatni, hogy néz ki a képernyőn, vagy hogy elférne rajta egy kis alapozó, esetleg hülyén jár. Inkább elmegy helyette vacsizni.

via GIPHY

3. Összesen hét Michelin-csillaga van

Az azért egyáltalán nem rossz. A csúcstartóJoël Robuchon, neki 28 csillaga van.

via GIPHY

4. Van egy dolog, amit mindig kirendel magának, ha étterembe megy

Ez pedig a Wellington-bélszín. Bárhol is jár a világban.

5. És van egy dolog, amit csípőből elutasít

A mirelit kaja. Hiszen annyira gyorsan lehet friss alapanyagokból is finomat főzni. Például egy serpenyős egytálételt.

6. Restaurant Gordon Ramsay nevezetű étterme tartja Londonban leghosszabb ideje 3 Michelin-csillagát

Az Egyesült Királyságban rajta kívül összesen két séf vannak még, akiket 3 csillagra jelöltek. (Amúgy ennél többet egy étterem nem is kaphat.)

7. Saját állítása szerint kibírná egy óráig is káromkodás nélkül

Kedvenc csúnya szava pedig a "fuckos". Nem fordítjuk le.

via GIPHY

8. Utolsó vacsorának roston sült farkassügért rendelne könnyű sóskamártással

Hát, ő tudja. De kiegyezne a sóska helyett articsókával is.

9. Munkamániás

Nem meglepő, elnézve az életerejét. Állítólag naponta mindössze 3-4 órát pihen, és minden, amibe belekezd, iszonyú lelkesedéssel tölti el.

10. Ha nem séf lenne, a Haditengerészet elitalakulatának katonája szeretne lenni

A Navy Sealről van szó. Szereti a szigort és a szabályokat, na.

11. Nem szeret vacsorákra járni

Szimpla oka van: szinte sose ízlik neki a kaja, a száját viszont ritkán tudja tartani.

12. Hillary Clintonnak szívesen főzne

"Valami igazán gazdag, autentikus ételt főznék neki sűrű vörösboros mártással. Mondjuk egy jó oldalast, mert abból a korszakban nőtt fel, amikor értékelték az effajta finom ételeket."

via GIPHY

13. Mindössze 27 éves volt, amikor a londoni Aubergine étterem főszakácsa lett

Na, TE melyiket tudtad róla? Mi talán csak a munkamániást sejtettük...

Ezeket olvastad már?

via buzzfeed

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek