12 puha és omlós NUTELLÁS édesség – Ma van a híres mogyorókrém napja!

Február 5-e hivatalosan is a Nutella napja, ebből az alkalomból pedig egy kis mogyorókrémes történelemmel egybekötve 12 mennyei receptet hoztunk nektek!

Egy egész világ rajong a Nutelláért, és nem is csoda, hiszen ez a finom és lágy mogyorókrém már több mint 50 éve szolgál kedvenc palacsintatöltelékünkként. Na jó, egy szelet kenyéren is jöhet egy adag, de a legtöbbünknek az is elég, ha csak egy kiskanalat adnak az üveg mellé, a lényeg, hogy hacsak nem vagyunk allergiásak valamelyik összetevőre, ezt a finomságot nem utasítjuk vissza.

Egy Sara Rosso nevű olasz bloggernek köszönhetően 2015 óta február 5-e hivatalosan is a Nutella napja, így ma mi is megünnepeljük kedvenc mogyorókrémünket!

A Nutella alapvetően olasz származású étel, elődjét torinói csokoládékészítők alkották meg. 1806-ban Napóleon kontinentális blokádjával akarta befagyasztani Anglia kereskedelmét, minek okán a csokoládé annyira drága lett, hogy a csokoládékészítők mogyoróval kezdték el bekeverni/hígítani a csokit. Így keletkezett az első mogyorókrém, melynek gianduja lett a neve.

A II. világháború alatt szintén hiánycikké vált a csokoládé, az olasz Pietro Ferrero 1946-ban így újra elővette a gianduja receptjét, melyet 1964-ben fia, Michele nevezett el Nutellának.
Azóta Pietro unokája, Giovanni Ferrero felel a márka népszerűségéért, amely az elmúlt években nem volt töretlen, hiszen a nagy mennyiségű pálmaolaj előállításért (amely miatt rengeteg őserdőt és veszélyeztetett állatfajt irtanak ki) sok környezetvédő szervezet a Nutellát okolta. A Nutella azonban a Ferrero állítása szerint a Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal (RSPO) által hitelesített pálmaolajból készül, így sok más gyártóval szemben csak megbízható, biztonságos forrásból állítják elő a mogyorókrémhez szükséges alapanyagokat. A cégaz átláthatóság jegyében a Greenpeace szakértőivel is együttműködik.
Ennek tudatában talán egy kicsit nyugodtabb szívvel ajánlunk nektek 12 nagyon, már-már túlságosan is finom nutellás édességet.
  1. 1.

    Nutellás fánkok

  2. 2.

    Gyors nutellás brownie

  3. 3.

    Nutellás babka

  4. 4.

    20 perces nutellás batyu

  5. 5.

    Mogyoróillatú nutellás süti

  6. 6.

    Nutellás-banános muffin

  7. 7.

    Nutella bomba

  8. 8.

    Nutellás-mascarponés kekszsüti

  9. 9.

    Nutellás cake pops

  10. 10.

    Csokis-banános nutellás muffin

  11. 11.

    Nutellás táskák

  12. 12.

    Nutellás hópehely

via Index, Nosalty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...