12 megúszós nyári fogás levestől a desszertig, ha idén (még) nem jutottál el nyaralni

Tizenkét étel, amihez nem kell megerőltetned magad a konyhában, és elég nyáriasak ahhoz, hogy ha nem sikerült útra kelned, fogyasztásuk közben akkor is nyaraláson kapod magad.

Nincs mindig arra időnk és szabadságunk, hogy külföldön a hegyekben túrázzunk, vagy a tengerparton süttessük a hasunkat. Legalább tömjük meg olyan nyárias fogásokkal, amelyek a Balaton-partra, vagy valamely korábbi, idegenben töltött nyaralásunkra emlékeztetnek. Ezekhez a nyári finomságokhoz tényleg nem kell sok munka, és nagyon élményesek!

Levesek

Pórés kukoricaleves

Ezt az egyszerű levesreceptet gyermekeim nagymamájától tanultam, aki egyik Egyesült Királyságban töltött útja során gyűjtötte.

  • Kaporral mindent feldobhatsz, egy egyszerű káposztalevest is, így almával még üdébb, és az orosz rokonoknak is tudsz valami újat mutatni vele.

Főételek

Kreol jambalaya

Már régóta ki szerettem volna próbálni a spanyol paella kreol vagy cajun párját, a jambalayát. Ezt andouille kolbásszal készítik. Andouille: eredetileg egy francia füstölt ...

Pikáns csirke egészben sütve

Nem csak a sütödékben lehet finom grillcsirkét kapni. Otthon is készíthetünk tökéleteset. Van aki sörösdobozra ülteti a csirkét, úgy süti. Nekem ez a megoldás kevésbé szimpatikus, ...

  • Ha paella, akkor Spanyolország, de most távolabb gondolunk, menjünk egészen Amerikába, Luisianaba, és együnk Jambalayát!
  • Olasz tészta nélkül nincs igazi nyár, friss paradicsommal a leggyorsabb és a legfinomabb.

Desszertek

Császármorzsa sütőben

Régebben mindig serpenyőben készítettem ezt a császári étket, folyamatos odafigyelést igényelt. Most, hogy sütőbe teszem, közben más dolgokra is jut időm.

Dupla-citromos torta

Kezdődik a suli és nálunk a vitaminkúra ideje. Reggel citromos limonádé, délután gyümölcslé citrommal, és még az édességekbe is csempészek citromot! Ez a süti eredetileg szögletes ...

  • Itt a friss nagyis sárgabaracklekvár, azonnal császármorzsáért kiált, de ne állj ám a tűzhelynél, tedd sütőbe, és közben olvass el egy női magazint!
  • Könnyű, isteni és üdítő ez a citromos torta, akár az olasz nagynénéd is küldhette volna ajándékba.

Uzsonnák

Répatatár

Legjobb barátnőmék konyhájában igen sok időt töltöttem. Szinte minden nap suli után felmentünk hozzájuk. Édesanyja egyik szakácskönyvet írta a másik után, mai értelemben véve igazi ...

Sajtos-tejfölös tócsni

Azokat a strandokat szeretem, ahol nem csak hagyományos lángos kapható, hanem tócsni is. Friss, felhabozott tejföllel, reszelt sajttal és salátával nagyszerű ebéd válhat belőle az egész ...

Gyors joghurtos coleslaw

Egy nagy fej káposztából próbáltam meg a legtöbbet kihozni. Az egyik fogás ez a gyors, hamis coleslaw sali lett, ezt bármikor megenném! A hajszál vékonyra vágott káposztát és reszelt ...

*Elindult a Nosalty Nyári Receptversenye, keressük az idei nyár legizgalmasabb receptjét!*

2021. július 20. és augusztus 22. között töltsd fel a kedvenc nyári fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és nyerd meg az értékes ajándékok egyikét!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek még:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...