12 irtó furcsa, de létező meló, ha kajákkal akarsz foglalkozni - a szakácson és pincéren túl

Mert nem csak a pincér, a séf és a szakács létezik...furcsa kóstolók, tesztelők, szövegírók is dolgoznak mindennapi betevőnkön. Nézzük!

Érdemes belegondolni, hogy azon mondjuk, hogy a kezemben tarthassam a kedvenc tábla csokimat, hány ember dolgozott. Magán a recepten, a kakaó gyárba jutásán, feldolgozásán, a recepten, a több hozzávaló megteremtésén, az íz tesztelésén, a reklámkampányon, a grafikán, a csomagoláson, stb stb stb. Döbbenet meló ez. Most pár furcsa állást mutatunk be az élelmiszerágazaton belül, lássuk:

1. Szerencsesüti-szövegíró

Ugye arról már mindenki letett, hogy jósok dolgoznak a szerencsesütikbe rejtett szövegeken, és az a sorsnak hála jut pont a mi kezünkbe, akkor, amikor kell? Nem, ehhez a gyártó szövegírókat alkalmaz - ha szorult beléd kreativitás, nyelv- és írni tudás jelentkezz!

2. Rágót rágó tesztalany

Ha imádsz rágózni, és az se zavar, ha a 12 mp alatt íztelenné vált darabot kell még 45 percig rágnod, legyél rágótesztelő!

3. Kutyakaja-kóstoló

Létezik, igen. És az illető emberi lény, igen. A kezdő fizetés 7millió 800ezer forint évente, szóval lehet, hogy érdemes utána járni, főleg, ha hatalmas állatbarát vagy. A professzionális kutyakaja-tesztelőket arra képzik, hogy azonosítsák az ebek által imádott és utált ízeket. Bár más egy kutya meg egy ember ízlelése, de fontos tudni, melyik íz mihez illik, mit szeretnek, mi hogy működik a termékben. Van olyan állateledel is, aminek már a szagáról tudni, hogy nem alkalmas fogyasztásra, meg sem kell kóstolni.

4. Kulináris trendmeghatározó

Legyél te, aki tökéletes ízlésével és ízlelésével meghatározza, mi lesz a következő gasztrotrend, mi az, ami már nem divat, mihez milyen íz illik - követned kell a legtöbb kajás oldalt, gasztrobloggert, híreket olvasni, és IMÁDNI mindent, ami étel.

5. Tojáspucoló

Vannak cégek, akiknek szüksége van pucolt főtt tojásra, bármilyen meglepő. És ehhez bizony szükségük van emberekre, akik egész nap tojást pucolnak, szegények. Másodpercek alatt, ha kell. Tudtad, hogy a világrekord 48 darab 1 perc alatt?

Ezt annyira nem irigyeljük.

Tojásos finomakért kattints:

Tojásos tonhalkrém

Gyermekkorom legjobb szülinapi szendvicsein díszelgett ez a krém. Az Operett Színház primadonnája, mint nagymama unokájának minden születésnapjára készített ebből a finomságból. Én ...

Klasszikus tojásos nokedli

A tojásos nokedli amennyire egyszerű étel, annyira nagyszerű is. Pillanatok alatt elkészül, mégis rendkívül finom, ráadásul jó laktató is. Próbáljátok ki Ti is ezek alapján!

6. Mirelitkaja-kóstoló

Meglepő módon az ide tartozó kóstolók a fagyasztott ételek szekciójába tartozó ételeket ellenőrzik - ízleléssel.

Kereset: kb. 3 ezer forintot kapnak érte (az USA-ban) óránként.

7. Ízguru

Ide már komolyabb szakértelem szükséges - az ízguruk határozzák meg, az emberek milyen új ízeket fognak szeretni, milyen étel-kombinációkban érdemes gondolkodni, de ők navigálják a gyártókat is az új termékötletek, ízek felé. Legtöbbször séfek vagy valamiféle gasztrós végzettséggel rendelkeznek.

Kereset: kb. 14 millió forint/év.

8. Csibenem-megállapító

Bizonyám, vannak olyan, csirkefarmokon dolgozó emberek, akik ösztönszerűen tudják, hogy a kiscsibéknek milyen a nemük - eszerint szortírozzák őket. Ez is egy szakma!

9. Csokitesztelő

Tudjuk, álommeló. Ők azok, akik a csokoládégyártókkal tulajdonképpen minőségellenőrként dolgoznak együtt, és kóstolnak, tesztelnek, hogy legyen tökéletes az ízhatás, az állag, a hőfok, minden.

Csokis csodák:

Amerikai csokis süti lisztmentesen

Amerikai csoki tortát készültem sütni. Elég fárasztó hetem volt, és sietnem is kellett, úgyhogy figyelmetlenségemben elfelejtettem bele lisztet rakni. Csak akkor vettem észre, amikor ...

Sokáig puha csokis cookie

Ennek bizony hosszú a story-ja.:) Először is azt szeretném hozzá tenni, hogy nagyon könnyű összedolgozni a hozzávalókat. Nem csomósodik, gyors és egyszerű. Nem kell a megéget ...

10. Hivatásos bevásárló

Az ember, aki a legjobban ért hozzá, hol a legjobb a friss zöldség, gyümölcs, hús, sajt, tejtermék - a legjobb éttermek séfjeinek segíti munkáját.

Ezeket olvastad már?

via businessinsider

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...