11 igen idegesítő dolog, amit egy étteremben átélhetsz - neked mitől pattan el az agyad?

Nem akarunk senkit megsérteni, de összeszedtünk pár tipikus, közhelyesen idegesítő dolgot, amit egy étteremben átélhetünk...

Étterembe járni kicsit mindenki szeret - azért megvan a varázsa rendesen, ha elénk rakják a megkívánt ételt, és nem nekünk kell vásárolni, főzni, melózni vele, hanem csak úgy vagyunk, és kiszolgáltatjuk magunkat. De azért van pár hátulütő, nyilván: az alap, hogy drágább, aztán meg hogy kevés a jó étterem, főleg ár/érték arányban, és ott van az idegen helyen evés és a másoktól (szakácstól, pincérektől) függés minden további idegesítő vonása. Ezek azok. Szerintünk:

1. Amikor már az ajtóban úgy néznek rád, mint aki hibát követ el, hogy bement hozzájuk

via GIPHY

Ez mondjuk nem csak az éttermekre igaz - de tényleg, miért kell úgy nézni már az ajtóban, hogy azt érezd, jobb lett volna, ha meg sem születsz? Éhes vagyok, és nálad szeretnék pénzt költeni.

2. A túlbuzgó pincér

Állandóan jelen van, kérdez, ha véletlen ránézel, mert a wc-t keresed, már oda is ugrik melléd, hogy minden rendben van-e. Picit zavarba ejtő tud lenni, de még mindig jobb, mint a...

3. Flegma pincér

...a másik véglet. Nem nagyon akar odajönni, flegma, nem mosolyog, nem kedves, türelmetlen veled, és általában - láthatóan - utálja a vendégeket és az életét.

4. Túl hangos zene

Vagy a teljesen oda nem illő zene. Mondjuk mulatós techno az elegáns olasz étteremben, vagy még rosszabb, az igénytelenség egyik csúcsa: RÁDIÓ!

5. Rugalmatlanság a rendelésnél - lekezelő felszolgáló

via GIPHY

Hacsak nem Michelin-csillagos nívójú étteremben vagyunk, hadd változtassunk az étlapon egymás mellé rendelt ételeken, ha az nem túl bonyolult. Mondjuk más köretet vagy kenyeret kérni mellé - bár lehet, hogy hivatalosan nem illik hozzá - , nem bűn, azt hiszem.

6. Hideg leves

Ne legyen hideg a leves - vagy bármi - , mire elér a szánkig.

7. Nincs csapvíz

De van. Ha nagy ritkán azt kér egy kedves vendég, kibírható a történet. Mint ahogy a "nincs limonádé" nevezetű mondat is megkérdőjelezhető. Víz meg citrom csak akad. Egy jó étteremben illik a (nyilván nem ritkán valóban idegesítő) vendéghez igazodni, sajnos. Utána persze lehet anyázni.

8. Fizetéskor kajtatni kell a pincért

Nemrég mesélte egy ismerősöm, hogy több mint fél órás várakozás és kétszeri számlaigénylés után felálltak (egy strandbüféből), és távoztak. Egyszerűen nem jött ki senki, hogy elkérje a pénzt. Tudjuk, csúnya dolog, de valahol tényleg elég framuci, ha nem akarják, hogy fizessünk.

8. Amikor a 10%-os szervízdíj automatikus felszámolása csak a végén derül ki

via GIPHY

Az étlapon annyira kisbetűvel van feltüntetve, hogy a megadott árra automatikusan ráugrik még 10%, hogy tuti nem veszed észre, csak a végszámla kézhez kapásakor. Amihez ugye legtöbben még a jattot is hozzácsapjuk.

9. Kérés ellenére is van benne allergén

Húsmentest kérsz, de sonkát találsz, mogyorómentest kérsz, mégis ráharapsz, nem bírod a tojást, de látod, hogy ott virít. Tudjuk, a háklis/allergiás/vega vendég a legidegesítőbb, de hát na, ilyen kort élünk. Valamiben meg kell halni mondása.

10. Szar a kaja - és nem mered visszaküldeni

...mert érzed, hogy biztos, hogy nem lehet neked igazad. Vagy ha ki is cserélik, nem mersz többé beleenni abba, amit visszahoznak.

11. Elviszi a még nem befejezett italod/ételed

Még szippantanád az utolsó kortyokat, de elkapja a poharad, vagy elemeli a fejed felett a tányérod, holott rajta volt még a három kedvenc, fél órája tartogatott sültkrumplid.

Van még valami, ami téged bosszant? Írd meg kommentben!

...és ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...