11 furcsán gyönyörű japán édesség

A japánok nem édességeikről a leghíresebbek, ha ételeikről van szó - előbb jutna eszünkbe a sushi vagy a ramen tésztás levesük, mégis van miből válogatniuk. Nézzétek!

1. MOCHI-FAGYI

A mochiról írtunk már mi is példáulitt- egy nyúlós rizsbõl készült édesség, ami nem is veszétlytelen, mert sokszor vezet fulladáshoz - ez a fajta fagyival van töltve!

2. YOKAN

Azukibabból, agar-agarból és cukorból készült zselatinos édesség.

3. DANGO

Japán batyuféle rizslisztbõl (mochikoból), fõként zöldtea mellé fogyasztják.

4. IMAGAWAYAKI

Egy tészta, amit egy gofrisütõhöz hasonló serpenyõfélében sütnek ki, és például vaníliasodóval vagy azukibabbal töltik.

5. HANABIRA MOCHI

Fehér mochi rózsaszín mochi köré tekerve, amit vörösbabkrémmel vagy misoval töltenek, és goboval, azaz közönséges bojtorjánnal tálalják - ez lóg ki belõle kétoldalt.

6. MONAKA

Két vékony, ropogós, ragacsos rizsbõl készült tésztalap azukababkrémmel vagy fagyival töltve.

7. ANMITSU

Parfé jellegû édesség, melyben van édes vörösbabpaszta, agar-agar zselékockák, rajta friss gyümölcs kuromitsuval, egy sötét, édes sziruppal leöntve.

8. SAKURA MOCHI

Mochi cseresznyevirággal ízesítve, vörösbabpasztával töltve, savanyított cseresznyelevélbe tekerve.

9. MANJU

Hagyományos édesség lisztbõl, hajdinából és rizsporból, legtöbbször vörösbabpasztával töltve - például matcha zöldtea ízesítéssel.

10. JAPÁN PALACSINTA

Tekercselt palacsinta fagyival, gyümölccsel, mogyorófélékkel töltve.

11. NAMAGASHI

Virág alakú csodás édesség zselével vagy babpasztával töltve.

...ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via buzzfeed

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...