A kínai újév vagy holdújév (vagy tavaszünnep) a világ népességének egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe, és nemcsak Kínában, de Kelet-Ázsia más országaiban is ünneplik.
A tavaszünnep mindig január 21. és február 21. közé esik. Ez a tél vége, az új év kezdete, s mint ilyen, két célt szolgál: a nagycsaládok tagjai összegyűlnek és megajándékozzák egymást, másrészt pedig ilyenkor búcsúztatják az óévet, és biztosítják a szerencsét az új évre. A piros díszek mellett az újév elengedhetetlen kelléke a narancs és a mandarin, és mivel az ünnep az egészséget és a hosszú életet is jelképezi, földimogyoró, de töltött táskák és szárított tofu is gyakran kerül az újévi asztalokra - via.
-
1.
Gong bao csirke
-
2.
Kínai pirított tészta csirkével
-
3.
Zöldséges tavaszi tekercs csípős ananászmártással
-
4.
Kínai csípős-savanyú leves
-
5.
Illatos-omlós citromos csirke
-
6.
Gung Bao csirke
-
7.
Chow mein - kínai sült tészta csirkével
-
8.
Szezámmagos csirke NapsütötteVidékünkön konyhájából
-
9.
Hot dry noodles (rè gān miàn)
-
10.
Édes-savanyú csirke egyszerűen
-
11.
Illatos omlós csirkemell