A liguriai konyha egyik jellegzetes szósza a pesto, ami teljesen meghódította a nagyvilágot. Alapjáraton bazsalikomból, parmezánból, fenyőmagból, fokhagymából és egy kevés olívaolajból kevert sűrűbb, mártásszerű krém. Szerencsére ez az összetétel nem kőbevésett, így mindenki megtalálta a maga legszuperebb hozzávalóit a saját készítményéhez. Így van zöld, sárga, barna és piros pesto is. Olaszhonban leginkább tésztákhoz, halakhoz adják. Mi imádjuk salátákra, szendvicsekbe, sültek mellé. Itt nálunk a medvehagymás a legintenzívebb ízű, és habár most nincs szezonja, azért tettünk egy ilyen receptet is a listába.
11 eszméletlen finom pesto
Nem is hinnéd, hogy mi mindenből lehet pestot készíteni - most megmutatjuk az oldal legkedveltebb összeállításait. Ezekből lesznek a legfinomabb tészták és szendvicsek!
A liguriai konyha egyik jellegzetes szósza a pesto, ami teljesen meghódította a nagyvilágot. Alapjáraton bazsalikomból, parmezánból, fenyőmagból, fokhagymából és egy kevés olívaolajból kevert sűrűbb, mártásszerű krém. Szerencsére ez az összetétel nem kőbevésett, így mindenki megtalálta a maga legszuperebb hozzávalóit a saját készítményéhez. Így van zöld, sárga, barna és piros pesto is. Olaszhonban leginkább tésztákhoz, halakhoz adják. Mi imádjuk salátákra, szendvicsekbe, sültek mellé. Itt nálunk a medvehagymás a legintenzívebb ízű, és habár most nincs szezonja, azért tettünk egy ilyen receptet is a listába.