11 ehető koszorúköltemény a karácsonyi asztalra

Az ételkoszorúk az ünnepi asztal svájci bicskái: mutatósak, könnyen elkészíthetőek, és nagyobb vendégsereg számára is ideálisak. Íme pár gyors receptötlet az elkészítésükre!

Meleg, omlós tészta burgonyából? Igen, lehetséges! Mehet rá még egy kis petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, és kész is az isteni vendégváró ételkoszorú. A teljes receptet itt találod.

A kevesebb néha több, avagy milyen egyszerű, de nagyszerű ez a mozzarellás, paradicsomos és bazsalikomos koszorú. Színeiben tökéletesen harmonizál a karácsonyi dekorációkkal.

Variációk sajtos koszorúra: a sajtgolyókat hempergesd meg felaprított aszalt áfonyában, majd díszítsd rozmaringgal. Így gyorsan elkészíthető és ínycsiklandozó falatkákkal köszöntheted a látogatókat.

A karácsonyi parti sztárja idén egyértelműen ez a fetával és spenóttal töltött kenyérkoszorú.

Ha egy kis motivációra van szükséged, hogy túléld a karácsony előtti időszakot, akkor gondolj arra, hogy hamarosan megkóstolhatod ezt a nagyon sajtos kenyérkoszorút.

Már-már festménynek is beillik ez az aranyló tészta sok vajjal, vörösáfonyával és brie sajttal megtöltve.

A babka is a klasszikus karácsonyi édességek közé tartozik, amit akár koszorú formában is elkészíthetsz, hogy ne csak ízletes, de látványos eleme is legyen az ünnepi menünek.

A babkához hasonló édes finomság készülhet változatosságként sütőtökből is.

Mézeskalács nélkül nincs karácsony, így ha már amúgy is megsütöd a fűszeres süteményt, miért ne készíthetnél belőle koszorút? Mindössze különböző méretű csillagformára kell vágnod a tésztát, majd elrendezni őket koszorú alakban.

A skandináv életérzés az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert, és a lakberendezés mellett a gasztronómiára is hatással volt. A híres fahéjas csiga igazi világsztár lett, ha pedig szeretnéd egy új szintre emelni az elkészítését, ha koszorú alakban tálalod őket.

A struffoli vagy cicerchiata tradicionális nápolyi karácsonyi desszert, amivel biztosan sikert fogsz aratni a vendégeid körében! Halmozd egymásra koszorúszerűen a kis tésztagolyócskákat, és máris egy csipet mediterrán hangulatot vittél a karácsonyi ünneplésbe!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Instagram

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...