100 éves konyhai trükkök, amik a mai napig működnek

Felejtsd el a drága tisztítószereket, és nézz körül a nagyi praktikái között, mert biztosan találsz olyat, ami neked is beválik majd. Ki melyiket próbálta már?  

Szódabikarbóna

Olcsó és hatékony tisztítószer, ami a benne található szemcséknek köszönhetően fejti ki finom súrolóhatását, jól szagtalanít, és széles körben felhasználható. Például fogfehérítéshez, hűtőtakarításhoz és zsíroldáshoz is.

Olaj a ragacsok ellen

Nyári játéktetkók, cipő szélére ragadt bosszantó ragacsok, rettegjetek, mert egy kis puha vattára csepegtetett olívaolajjal gyorsan elbánunk veletek. Egy kis dörzsölés, és már nyoma sincs a kellemetlen foltoknak.

Ezt is nézd meg!

Utálsz port törölni? Ezeket a trükköket érdemes neked is kipróbálni!

Szappan és besült edények

Nincs is annál aggasztóbb, mikor úgy tűnik, kedvenc edényünk menthetetlen a ráégett ételmaradékok miatt. Ne tegyük még a szemétbe, előtte próbáljuk ki nagymamáink szappanos módszerét: engedjük színültig vízzel az edényt, tegyünk bele mosószappanforgácsokat, és forraljuk fel. Ha szerencsénk van, ezzel megmenthetjük edényünket.

Receptajánló:

Ezüst polírozása fogkrémmel

A háztartásban fellelhető ezüstök polírozásához nem szükséges extra tisztítófolyadék, csupán egy kis fogkrémre, puha rongyra és vízre lesz szükséged. Dörzsöld meg a fogkrémes ronggyal a tisztítani kívánt felületet, majd öblítsd le langyos vízzel, egy száraz ronggyal töröld tisztára, és kész is.

Citromlé és só a foltokra

Könnyen összemaszatolódik a ruhád? Mindig leeszed magad? Gond egy szál se, ha van a kezed ügyében egy kis só és citrom. Keverd össze ezeket, és tedd a foltra, hagyd pár percig hatni, majd öblítsd ki. Utóbbihoz használhatsz langyos vizet és ecetet is.

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...