100 éves konyhai trükkök, amik a mai napig működnek

Felejtsd el a drága tisztítószereket, és nézz körül a nagyi praktikái között, mert biztosan találsz olyat, ami neked is beválik majd. Ki melyiket próbálta már?  

Szódabikarbóna

Olcsó és hatékony tisztítószer, ami a benne található szemcséknek köszönhetően fejti ki finom súrolóhatását, jól szagtalanít, és széles körben felhasználható. Például fogfehérítéshez, hűtőtakarításhoz és zsíroldáshoz is.

Olaj a ragacsok ellen

Nyári játéktetkók, cipő szélére ragadt bosszantó ragacsok, rettegjetek, mert egy kis puha vattára csepegtetett olívaolajjal gyorsan elbánunk veletek. Egy kis dörzsölés, és már nyoma sincs a kellemetlen foltoknak.

Ezt is nézd meg!

Utálsz port törölni? Ezeket a trükköket érdemes neked is kipróbálni!

Szappan és besült edények

Nincs is annál aggasztóbb, mikor úgy tűnik, kedvenc edényünk menthetetlen a ráégett ételmaradékok miatt. Ne tegyük még a szemétbe, előtte próbáljuk ki nagymamáink szappanos módszerét: engedjük színültig vízzel az edényt, tegyünk bele mosószappanforgácsokat, és forraljuk fel. Ha szerencsénk van, ezzel megmenthetjük edényünket.

Receptajánló:

Lassan főtt bolognai

Ráérős bolognai ez, ugyanis jó lassan készül a sütőben, de minden egyes ott töltött perc kifizetődik a végén! Ha már ennyi ideig fő, akkor szerintem érdemes egyből nagy adaggal ...

Burgundi marharagu

Senki ne ijedjen meg az alapanyagok hosszú listájától, egyáltalán nem bonyolult ezt az ételt elkészíteni, ráadásul a lassú sütésnek hála elképesztően finom lesz a végeredmény.

Ezüst polírozása fogkrémmel

A háztartásban fellelhető ezüstök polírozásához nem szükséges extra tisztítófolyadék, csupán egy kis fogkrémre, puha rongyra és vízre lesz szükséged. Dörzsöld meg a fogkrémes ronggyal a tisztítani kívánt felületet, majd öblítsd le langyos vízzel, egy száraz ronggyal töröld tisztára, és kész is.

Citromlé és só a foltokra

Könnyen összemaszatolódik a ruhád? Mindig leeszed magad? Gond egy szál se, ha van a kezed ügyében egy kis só és citrom. Keverd össze ezeket, és tedd a foltra, hagyd pár percig hatni, majd öblítsd ki. Utóbbihoz használhatsz langyos vizet és ecetet is.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...