Egy 100 éves dédnagypapa szerint ez a hosszú élet titka

Arthur 100 évesen is úgy érzi magát, mintha a hetvenes éveiben járna. Ez a titka...

Arthur Grisbrook egyedül él Herefordban, magára főz, egyedül intézi el a napi teendőit, és a mai napig imád orgonáján játszani. Az idős férfi elmondta, hogy sokak szerint több tíz évet is letagadhatna, mert fiatalabbnak tűnik, mint 100.

Mi a titka?

Arthur a II. világháború királyi mérnökeit fuvarozta Olaszország és Észak-Afrika között, a mai napig tevékenyen él, és szeret főzni is. Leginkább grillezett húsokat, kolbászt, pástétomot, halat, füstölt sonkát, sült tojást, sült krumplit, gombát, rösztit, paradicsomot, borsót eszik, valamint esténként megiszik 1-2 kis pohár vörösbort. A háromszoros dédnagypapa azt eszi és issza, amit megkíván, nem érdekli, hogy az úgynevezett szakértők mit mondanak. Hozzátette ugyanakkor, hogy hisz a mértékletességben és az értelmes életvezetésben. A legtöbb húshoz bort is fogyaszt, és még az idős korára is szeretné megőrizni az önállóságát, amennyire csak lehetséges.

"Az idős korral szűkebbé válik a nyelőcső, ez természetes. A grillezett húsok viszont nagyon finomak, ráadásul nemcsak elkészíteni, hanem megenni is könnyű őket.”

Arthur kivételes egészségi állapotát, és figyelemre méltó megjelenését a következőknek köszönheti:

„Azt eszem, amit szeretek, de nem viszem túlzásba. Teszek tejet a kávémba, eszem vajas kenyeret, és az ételekhez megiszom 2 kis pohár bort, amiből úgy gondolom, elegendő vasat biztosítok a szervezetem számára. Úgy érzem magam, mint a hetvenes éveimben, nem érzem, hogy 100 éves lennék.”

Minden nap játszik egy kicsit az orgonáján

Arthur szeretett feleségét 2018 februárjában temette el, 66 év házasság után. Elmesélte, hogy feleségével, Laurával nagyon boldog életet éltek, és néha elszomorodik, ha belegondol abba, merre tart a világ, mert minden olyan bonyolultnak tűnik. Néhány dologról azonban, mint amilyen a mobiltelefon, vagy a számítógép. örült volna, ha az ő fiatalkorában is léteztek volna.

Arthur egy Housing & Care lakásban él, ahol van takarítónő és ápolók, azonban ameddig csak tud, önállóan szeretne élni. Imád az orgonáján játszani, naponta egyszer biztos, hogy zenél: tud klasszikus zenéket és musicalt is játszani, és szeretné addig élvezni a társasági életet, ameddig csak tudja.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...