Legfeljebb pirítósnak jó ilyenkor, de mégis inkább frisset veszünk belőle, ha tehetjük. Akkor mégis mi legyen a maradék száraz kenyérrel? Ne dobd ki, ne pazarolj, inkább fogadd meg a következő tíz tanácsot, és lehelj új életet az öregecske kenyérdarabba!1. Frissítsd fel!Dobd egy papírzacskóba a megszáradt kenyeret, és 180 fokos sütőben melegítsd át három percig. Puhán találkozol vele újra!
2. Használd főzéshez!Annyi étel van, amihez tökéletes a megszáradt kenyér! Ilyen lehet: bruschetta, panzanella (kenyérsaláta), francia hagymaleves, pirítós, fasírt…3. Fagyra vele!Tedd jégre a kenyeret, ha látod, hogy már biztosan nem fog elfogyni a következő napokon!4. MorzsánakSüsd egy darabig a sütőd legalacsonyabb fokozatán, amíg enyhén aranybarna nem lesz, majd aprítóba téve szedd miszlikbe a kenyeret. Utána még egy kevés sütés neki, és voilá! Kész a fél évig eltartható házi kenyérmorzsád!
5. Krutonnak? Persze!Nagyon kevés olajon egy tepsire terítve pirítsd aranybarnára a kenyérkockákat! Mehetnek mellé fűszerek is! Egy hónapig eláll száraz, hűvös helyen.
6. KrémlevesekhezPersze! Egyrészt megszívják magukat a szeletkék, másrészt tartalmasabbá teszik a levest.
8. Mártogass!A megszáradt kenyér tökéletes mártogatósokhoz is esti dumálások, filmezések alkalmával - pirítsd meg, próbáld ki!9. Növényeknek?Igen, az a helyzet, hogy jót tesz a növények talajának is a benne lévő tápanyagnak és nedvességnek köszönhetően.10. A kutya is szeretni fogja!Készíts a kedvencnek nasit: 8 deka kenyérmorzsa, 35 deka teljes kiőrlésű liszt, kb. 1 dl víz - összegyúr, kinyújt, formával szaggat. 160 fokon kb. 40 percig kell sütni.
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
A város egyik legjobb éttermében cukrász a valaha bölcsész Ötvös...
Ötvös Zsuzsannát, a budapesti Laurel étterem cukrászát kérdeztük karrierváltásról, csokoládéról, a vegán desszertekről és készülő új könyvéről.
Szász NóriAzta'Pasta | Így készül az eredeti Spaghetti alla Carbonara
Autentikus olasz sorozatunk, az Azta'Pasta második sztárja a közkedvelt carbonara spagetti lesz!
Simon GáborDobó Ági: ,,A dínóhús és a mirelit mosolygós burgonya a...
A Nosalty konyhájában ezúttal Dobó Ági főzött nektek. Az egykori szépségkirálynő egy isteni sajtos-tojásos nokedlit készített...csak semmi diéta!
Hajnal StefiMégsem hizlal a kenyér?
Talán nem is azért hízunk a kenyértől, mert önmagában is hizlal?
KesselCímlapkép: Getty Images
(viafinedininglovers.com)