10 tuti tipp, mire használd fel a megmaradt száraz kenyered

Sajnos pár nap után a kenyér nem mindig kellően ropogós és mennyeien puha belül, előbb utóbb kiszárad. Azért, hogy ne végezze a kukában, megmutatjuk a legjobb trükköket!

Legfeljebb pirítósnak jó ilyenkor, de mégis inkább frisset veszünk belőle, ha tehetjük. Akkor mégis mi legyen a maradék száraz kenyérrel? Ne dobd ki, ne pazarolj, inkább fogadd meg a következő tíz tanácsot, és lehelj új életet az öregecske kenyérdarabba!1. Frissítsd fel!Dobd egy papírzacskóba a megszáradt kenyeret, és 180 fokos sütőben melegítsd át három percig. Puhán találkozol vele újra!

2. Használd főzéshez!Annyi étel van, amihez tökéletes a megszáradt kenyér! Ilyen lehet: bruschetta, panzanella (kenyérsaláta), francia hagymaleves, pirítós, fasírt…3. Fagyra vele!Tedd jégre a kenyeret, ha látod, hogy már biztosan nem fog elfogyni a következő napokon!4. MorzsánakSüsd egy darabig a sütőd legalacsonyabb fokozatán, amíg enyhén aranybarna nem lesz, majd aprítóba téve szedd miszlikbe a kenyeret. Utána még egy kevés sütés neki, és voilá! Kész a fél évig eltartható házi kenyérmorzsád!

via GIPHY

5. Krutonnak? Persze!Nagyon kevés olajon egy tepsire terítve pirítsd aranybarnára a kenyérkockákat! Mehetnek mellé fűszerek is! Egy hónapig eláll száraz, hűvös helyen.

6. KrémlevesekhezPersze! Egyrészt megszívják magukat a szeletkék, másrészt tartalmasabbá teszik a levest.

8. Mártogass!A megszáradt kenyér tökéletes mártogatósokhoz is esti dumálások, filmezések alkalmával - pirítsd meg, próbáld ki!9. Növényeknek?Igen, az a helyzet, hogy jót tesz a növények talajának is a benne lévő tápanyagnak és nedvességnek köszönhetően.10. A kutya is szeretni fogja!Készíts a kedvencnek nasit: 8 deka kenyérmorzsa, 35 deka teljes kiőrlésű liszt, kb. 1 dl víz - összegyúr, kinyújt, formával szaggat. 160 fokon kb. 40 percig kell sütni.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

(viafinedininglovers.com)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...