10 tuti tipp, mire használd fel a megmaradt száraz kenyered

Sajnos pár nap után a kenyér nem mindig kellően ropogós és mennyeien puha belül, előbb utóbb kiszárad. Azért, hogy ne végezze a kukában, megmutatjuk a legjobb trükköket!

Legfeljebb pirítósnak jó ilyenkor, de mégis inkább frisset veszünk belőle, ha tehetjük. Akkor mégis mi legyen a maradék száraz kenyérrel? Ne dobd ki, ne pazarolj, inkább fogadd meg a következő tíz tanácsot, és lehelj új életet az öregecske kenyérdarabba!1. Frissítsd fel!Dobd egy papírzacskóba a megszáradt kenyeret, és 180 fokos sütőben melegítsd át három percig. Puhán találkozol vele újra!

2. Használd főzéshez!Annyi étel van, amihez tökéletes a megszáradt kenyér! Ilyen lehet: bruschetta, panzanella (kenyérsaláta), francia hagymaleves, pirítós, fasírt…3. Fagyra vele!Tedd jégre a kenyeret, ha látod, hogy már biztosan nem fog elfogyni a következő napokon!4. MorzsánakSüsd egy darabig a sütőd legalacsonyabb fokozatán, amíg enyhén aranybarna nem lesz, majd aprítóba téve szedd miszlikbe a kenyeret. Utána még egy kevés sütés neki, és voilá! Kész a fél évig eltartható házi kenyérmorzsád!

via GIPHY

5. Krutonnak? Persze!Nagyon kevés olajon egy tepsire terítve pirítsd aranybarnára a kenyérkockákat! Mehetnek mellé fűszerek is! Egy hónapig eláll száraz, hűvös helyen.

6. KrémlevesekhezPersze! Egyrészt megszívják magukat a szeletkék, másrészt tartalmasabbá teszik a levest.

Frissítő nyári gazpacho

A gazpacho egy hűsítő spanyol leves, melynek friss zöldségek a fő alkotóelemei - elsősorban a lédús paradicsomok. A leves érdekessége, hogy régiótól függően vannak olyan helyek, ahol ...

8. Mártogass!A megszáradt kenyér tökéletes mártogatósokhoz is esti dumálások, filmezések alkalmával - pirítsd meg, próbáld ki!9. Növényeknek?Igen, az a helyzet, hogy jót tesz a növények talajának is a benne lévő tápanyagnak és nedvességnek köszönhetően.10. A kutya is szeretni fogja!Készíts a kedvencnek nasit: 8 deka kenyérmorzsa, 35 deka teljes kiőrlésű liszt, kb. 1 dl víz - összegyúr, kinyújt, formával szaggat. 160 fokon kb. 40 percig kell sütni.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

(viafinedininglovers.com)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...