10 trükk, és életed még könnyebb lesz!

Lakásban található eszközeink és azok rendeltetése sokkal sokszínűbb, mint megszoktuk. Legtöbb tárgyunknak van második funkciója is!

A háztartási tippek úgy tűnik, soha de soha nem fogynak el. Az emberek leleményességének hála valahogy mindig előkerül egy-egy új funkció vagy metódus, amivel meglepnek minket az okosok. Itt mindjárt 10 taktika sorakozik fel, amellyel életünk könnyebbé válhat, agyunk pedig elszállhat!

1. Vasalj alufóliával - ha a vasalódeszka textilje alatti fát bevonod alufóliával a fényes felületével felfelé, a hő visszaverődik, így az épp vasalt ruha mindkét oldala gyűrődésmentes lesz!

2. Mindig elfelejted, hol parkoltál? Fotózd le a kocsid környékén levő jellegzetes épületet vagy utcatáblát, és tuti nem veszel el! (Tesztelve.)

3. Lassan sül a fasírtod? Nyomja közepébe egy mélyedést a hüvelykujjaddal, így egyenletesebben és gyorsabban sül majd!

4. Vizes hajadat ne a nedves-nyirkos fürdőben szárítsd, hanem a szoba levegőjén - így gyorsabb!

5. Morzsás billentyűzet? Végy egy tapadós post-it cetlit, és a ragacsos felét húzogasd végig a billentyűk résein. Szépen kiszedi a koszt!

6. Hajlakk - ha száll a hajad, használj hajlakkot, majd magával a flakonnal simítgasd végig a frizurádat, szuperül lelapítja a pajkos hajvégeket! 2 in 1.

7. Zöldségszárítás: ha vizes a salátád, végy egy tiszta kispárnahuzatot, tedd bele, és helikoptereztesd meg benne!

8. Ha elfelejtetted kivenni a kajádat a fagyasztóból, tedd minden nélkül egy sima vas serpenyőbe, mert az tökéletesen vezeti a hőt, és gyújts alá, hadd melegedjen!

9. Epercsumázás: itt a szezon, csumázz szívószállal! Dugd be alulról, és kifele ment, lerepül róla a zöld szárrész! Voilá.

10. Kedvencem: ha nem vagy topon, ha cérnát kell tűbe fűzni, fújj hajlakkot a cérnára, az megkeményedik, és máris könnyebb betalálni a lukba!

Érdekelhet még:

12 tipp életed és otthonod rendbetételéhez

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...