10 tipp, hogy mit kenj az arcodra

Ha olcsó és hatékony bőrápolásra vágysz, mutatunk 10 ötletet, amit tényleg érdemes kipróbálni! Következzenek a pénztárcabarát és mesterségesadalékanyag-mentes bőrápolók!

Zöld tea

Mossuk meg arcunkat hideg zöldteával - tele van antioxidánsokkal, nyugtatja a bőrt, csökkenti a bőrpírt illetve gyulladásokat. Ha pedig rendszeresen, naponta fogyasztjuk, szuperül méregtelenít is! Egy-két hét után esélyes, hogy picit pattanásosabbá válik a bőrünk, de ez pont azért van, mert méregtelenít, és tisztítja bőrünket.

Avokádó

Kiválóan hidratálja a bőrt - kaparjuk ki a belsejét, és törjük össze villával. (Ha még nem elég érett, tegyük papírzacskóba egy-két napra, ennyi idő alatt megpuhul.) Használjuk úgy az avokádó húsát, mintha egy maszk lenne: hagyjuk egy ideig arcunkon, majd egy szivaccsal töröljük le, végül öblítsük le a bőrünkről vízzel.

Cseresznye

Remek antioxidáns-forrás, javítja a bőrtónust, regenerál, és letisztítja az elhalt hámsejteket. Visszaadja a bőr fényességét és hamvasságát.

Magozzuk ki, törjük össze a gyümölcshúst, és keverjük össze joghurttal - ezt használhatjuk arcpakolásként. Ettől a kombinációtól bőrünk fényes és feszes lesz. Kiváló a pattanások ellen, és élénkíti a bőrt.

Ugyanezt tehetjük cseresznye, kivi és joghurt kombinációjával is. Kenjük fel az arcra, a nyakra és/vagy a mellkasra a krémet, hagyjuk fél órán át bőrünkön, végül langyos vízzel öblítsük le.

Zabpehely

Gyulladásgátló hatású - használhatjuk arcpakolásként és fürdővízben is. Ha arcpakolást szeretnénk készíteni belőle, 1 dl forró vízhez adjunk 30 gramm zabpelyhet, pár percig hagyjuk állni, majd keverjünk hozzá 2 evőkanál joghurtot, két evőkanál mézet és 1 tojásfehérjét. Vigyük fel arcunkra, 10-15 percig hagyjuk rajta, majd öblítsük le.

Papaja

Ha tehermentesítenénk bőrünket, törjünk össze egy kisebb papaját, adjunk hozzá egy kevés mézet, a pasztát 10-15 percig hagyjuk bőrünkön, majd öblítsük le.

Citrom

A citromsav fehéríti a körmöket, tisztítja a hajat, és segít megszabadulni a száraz, pikkelyes bőrtől, illetve ez elhalt hámsejtektől.

Tojásfehérje

A tojásfehérje-maszk klasszikus módja annak, hogy javítsuk a bőr tónusát és textúráját.

Olívaolaj

Hidratálja a hajat és a száraz bőrt.

Cukor

Nincs édesebb természetes bőrradír: keverjünk össze cukrot egy kevés olíva- , mandula- vagy sárgabarack olajjal, és használjuk ezt a pasztát szánkra, arcunkra vagy egész testünkre radírként.

Méz

Nyugtatja a bőrt, hidratál. Használhatjuk maszknak, de szimplán helyi kezelésekre is. Keverjünk össze 2 evőkanál mézet és 2 kanál ricotta sajtot, kenjük fel, majd 20 perc után mossuk le.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...