Az őrült találmányok sorának sosincs vége, mindig jön egy újabb szerzemény, ami ki tudja miért és kinek lesz jó. Ha ennyien törik magukat, hogy egyre-másra előálljanak valami újítással, akkor biztosan van létjogosultságuk a szerkezeteknek. Nézzük a mostani felhozatalt:
- 1. Spade – Barbie tervezője után szabadon: itt egy multifunkciós kajalapát, aminek minden kis porcikája állítható. Ugyanolyan könnyen lehet vele merőkanálszerűen szószt szedni a tálból, ahogyan azt megkeverni vagy éppen félrehúzni a serpenyőben, hogy ne égjen le, vagy egyszerűen csak az adagok beállításában is alkalmazhatjuk. Reméljük, a kanál nem lazul ki idővel a töréspontoknál?! De ahogy idáig megvoltunk, talán most is elleszünk nélküle.
- 2. Obol – reggelizőtál azoknak, akik utálják, ha elázik a gabonapelyhük a tejben. Ez egy valós probléma, mi is találkoztunk már vele. Amire a reggelink végére érünk a pehely már egy trutyivá áll össze és nem roppan a fogunk alatt, ahogyan szeretnénk. Ebbe a tálba bele lehet önteni az összes tejet és pelyhet egyszerre, majd egy kis csúszdán adagolhatjuk a szárazat a nedvessel, pont abban a tempóban, ahogy nekünk jó, így folyamatosan olyan lesz a reggelink, mint a készítése pillanatában: roppanós és finom. Ennél a terméknél két buktató lehet: a magas árfekvés, vagy a konyhaszekrényünk befogadóképessége. Míg a kis reggelizőkübliket egymásba tudjuk tenni ezek, bizony sok helyet foglalnak. Főleg ha népes a család, egy külön polcot is készíttethetünk nekik!
- 3. Poligons – a következő terméknél fiókfoglalásról szó sincs, ez a kanál lappá nyitható szét, minimális helyen elfér. Különböző pontokon hajtogatva: kávés vagy evőkanálnyi mennyiséget mérhetünk vele, sőt, akár több evőkanálnyit is, tehát a sütéshez, főzéshez nagyszerű mérceként használható. Ez igen, ez már valami! Nem azt mondjuk, hogy nélkülözhetetlen, de nagyon ötletes darab!
- 4. FoodPod – szilikonból készült, lyukacsos tartály, amibe bármit beletehetünk: tojást főzhetünk benne, zöldséget blansírozhatunk vagy párolhatunk segítségével, ha megtöltjük, vízbe engedjük, vagy pára fölé lógatjuk. Nem kifejezetten eredeti az ötlet. A praktikus háziasszony, ha más szerkezettel nem rendelkezik, ezekre a feladatokra egy sima szűrőt vagy gyümölcsmosót használ. Az egyetlen izgalmas rész az, amikor a “szákot” kicsipeszeljük a fazék szélére, el ne ússzon az értékes zsákmánnyal.
- 5. Scoop – önfűtős fagyikanál, amiből nem kell kirázni a gombócot, magától lepottyan a tálkánk közepébe az áldás. Az újdonsült kanál nyelében ugyanis egy olyan biológiailag lebomló folyadék dolgozik, ami mozgatásra magától melegszik, felmelegíti a kanál karimáját. Egy egyszerű húzással belegömbölyödik a fagyi a kanál tapadásmentes mélyedésébe. Bravó! Nekünk tetszik a találmány!
- 6. Egg Shaping – a tojásformázó. A frissen főtt tojásunknak különböző – házacskás, lepkés, stb. – formába szorítva cuki alakot kölcsönözhetünk. Kisgyermekesek biztosan imádják. Főleg azok, akiknek a gyermekük nem szereti a tojást. Ebben a formában biztosan megkedveli.
- 7. és 8. Spiral cucumber slicer – spirális uborkavágó, amihez nem kell sok mindent hozzáfűzni, hiszen láttunk már ilyet. Díszítéshez nagyszerű segítség lehet. Nem kell különösebb erőt kifejtenünk, a szerkezet csavaros része magát vezeti bele a zöldségbe. Jégcsapretekhez és egy kis kiegészítéssel burgonyához is alkalmazható, könnyen tisztítható, mi kell még? Azt a spirális sült krumplit mi is kipróbálnánk! Ügyes kezűek hurkapálcikával és egy éles késsel is megpróbálhatják. Sütőben sütve pedig könnyebb lehet a gyomornak.
- 9. Savel – a kis műanyag erszényre hasonlító eszköz abban segít, hogy a megmaradt fél, negyed, háromnegyed citrom, avokádó vagy más zöldség-gyümölcs ne barnuljon meg. Ha a kis gumipánt segítségével felcsatoljuk a maradék vágott félre, úgy tesszük hűtőbe, akkor másnap még ugyan olyan klasszul felhasználhatjuk. Nem túl szép tárgy, de ötletes, mert a frissentartó fóliával vagy alufóliával szemben ez tisztítható, újból felhasználható.
- 10. Fish carper – csupaműanyag halpucoló lapát, ami kanalas végével össze is gyűjti a pikkelyeket. Van aki megszokta a késhasználatot, őt biztosan nem lehet leválasztani arról, de aki most kezdené a halpucolási tanulmányait, annak szívesen ajánlanánk. Egy dolog, amitől tarthatunk a kütyüvel kapcsolatban, hogy anyagából adódóan egy idő után elkophat a fogas része, és a munkáját már nem tudja olyan klasszul látni, mint korábban, aztán lapátra kerül!
Ezeket olvastad már?
21 fenomenális konyhai trükk - csak neked!
Segítünk, hogy még profibban süss, főzz, szeletelj, takarítsd a konyhád, vagy pihentetőbben aludj. Már ha a háztartási munkák után gondjaid vannak az elalvással...
Hering András19 konyhai kajatrükk - a Nagyinak is!
A legtöbb konyhai trükköt nagyiktól tanultuk, de mindig van új a nap alatt! Lehet, hogy ismered valamelyiket, de az ismétlés sosem árt - a lényeg pedig, hogy te is továbbadd!
Hering András25+1 újkeletű konyhai kütyü és masina
Tévedés azt gondolni, hogy nincs új a nap alatt, és a vágódeszka vagy a bornyitó után már nem létezhetnek újkeletű és használható konyhai eszközök. Higgy a saját szemednek!
Hering András13 újabb eszméletlen konyhai kütyü
Lehet, hogy pont egy lesz az közülük, aki megment téged és a drága idődet, ha a láthatáron egy vendégsereg. A kapkodás nem megoldás, bízd profi kütyükre az életed!
Hering András