10 szuper kütyü, ami nélkül nagyon unalmas a konyhában

Itt egy kütyü, ott egy masina, a kitalációknak se szeri, se száma, aztán már nem látunk tőlük a konyhában. Nézd végig a videót a legújabbakról! Lecsapnál valamelyikre?

Az őrült találmányok sorának sosincs vége, mindig jön egy újabb szerzemény, ami ki tudja miért és kinek lesz jó. Ha ennyien törik magukat, hogy egyre-másra előálljanak valami újítással, akkor biztosan van létjogosultságuk a szerkezeteknek. Nézzük a mostani felhozatalt:

  • 1. Spade – Barbie tervezője után szabadon: itt egy multifunkciós kajalapát, aminek minden kis porcikája állítható. Ugyanolyan könnyen lehet vele merőkanálszerűen szószt szedni a tálból, ahogyan azt megkeverni vagy éppen félrehúzni a serpenyőben, hogy ne égjen le, vagy egyszerűen csak az adagok beállításában is alkalmazhatjuk. Reméljük, a kanál nem lazul ki idővel a töréspontoknál?! De ahogy idáig megvoltunk, talán most is elleszünk nélküle.
  • 2. Obol – reggelizőtál azoknak, akik utálják, ha elázik a gabonapelyhük a tejben. Ez egy valós probléma, mi is találkoztunk már vele. Amire a reggelink végére érünk a pehely már egy trutyivá áll össze és nem roppan a fogunk alatt, ahogyan szeretnénk. Ebbe a tálba bele lehet önteni az összes tejet és pelyhet egyszerre, majd egy kis csúszdán adagolhatjuk a szárazat a nedvessel, pont abban a tempóban, ahogy nekünk jó, így folyamatosan olyan lesz a reggelink, mint a készítése pillanatában: roppanós és finom. Ennél a terméknél két buktató lehet: a magas árfekvés, vagy a konyhaszekrényünk befogadóképessége. Míg a kis reggelizőkübliket egymásba tudjuk tenni ezek, bizony sok helyet foglalnak. Főleg ha népes a család, egy külön polcot is készíttethetünk nekik!
  • 3. Poligons – a következő terméknél fiókfoglalásról szó sincs, ez a kanál lappá nyitható szét, minimális helyen elfér. Különböző pontokon hajtogatva: kávés vagy evőkanálnyi mennyiséget mérhetünk vele, sőt, akár több evőkanálnyit is, tehát a sütéshez, főzéshez nagyszerű mérceként használható. Ez igen, ez már valami! Nem azt mondjuk, hogy nélkülözhetetlen, de nagyon ötletes darab!
  • 4. FoodPod – szilikonból készült, lyukacsos tartály, amibe bármit beletehetünk: tojást főzhetünk benne, zöldséget blansírozhatunk vagy párolhatunk segítségével, ha megtöltjük, vízbe engedjük, vagy pára fölé lógatjuk. Nem kifejezetten eredeti az ötlet. A praktikus háziasszony, ha más szerkezettel nem rendelkezik, ezekre a feladatokra egy sima szűrőt vagy gyümölcsmosót használ. Az egyetlen izgalmas rész az, amikor a “szákot” kicsipeszeljük a fazék szélére, el ne ússzon az értékes zsákmánnyal.
  • 5. Scoop – önfűtős fagyikanál, amiből nem kell kirázni a gombócot, magától lepottyan a tálkánk közepébe az áldás. Az újdonsült kanál nyelében ugyanis egy olyan biológiailag lebomló folyadék dolgozik, ami mozgatásra magától melegszik, felmelegíti a kanál karimáját. Egy egyszerű húzással belegömbölyödik a fagyi a kanál tapadásmentes mélyedésébe. Bravó! Nekünk tetszik a találmány!
  • 6. Egg Shaping – a tojásformázó. A frissen főtt tojásunknak különböző – házacskás, lepkés, stb. – formába szorítva cuki alakot kölcsönözhetünk. Kisgyermekesek biztosan imádják. Főleg azok, akiknek a gyermekük nem szereti a tojást. Ebben a formában biztosan megkedveli.
  • 7. és 8. Spiral cucumber slicer – spirális uborkavágó, amihez nem kell sok mindent hozzáfűzni, hiszen láttunk már ilyet. Díszítéshez nagyszerű segítség lehet. Nem kell különösebb erőt kifejtenünk, a szerkezet csavaros része magát vezeti bele a zöldségbe. Jégcsapretekhez és egy kis kiegészítéssel burgonyához is alkalmazható, könnyen tisztítható, mi kell még? Azt a spirális sült krumplit mi is kipróbálnánk! Ügyes kezűek hurkapálcikával és egy éles késsel is megpróbálhatják. Sütőben sütve pedig könnyebb lehet a gyomornak.
  • 9. Savel – a kis műanyag erszényre hasonlító eszköz abban segít, hogy a megmaradt fél, negyed, háromnegyed citrom, avokádó vagy más zöldség-gyümölcs ne barnuljon meg. Ha a kis gumipánt segítségével felcsatoljuk a maradék vágott félre, úgy tesszük hűtőbe, akkor másnap még ugyan olyan klasszul felhasználhatjuk. Nem túl szép tárgy, de ötletes, mert a frissentartó fóliával vagy alufóliával szemben ez tisztítható, újból felhasználható.
  • 10. Fish carper – csupaműanyag halpucoló lapát, ami kanalas végével össze is gyűjti a pikkelyeket. Van aki megszokta a késhasználatot, őt biztosan nem lehet leválasztani arról, de aki most kezdené a halpucolási tanulmányait, annak szívesen ajánlanánk. Egy dolog, amitől tarthatunk a kütyüvel kapcsolatban, hogy anyagából adódóan egy idő után elkophat a fogas része, és a munkáját már nem tudja olyan klasszul látni, mint korábban, aztán lapátra kerül!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...