10 magyar kaja, amitől totál kiborulnak a külföldiek

Vannak dolgok, ételek, szokások, amik úgy fest, csak nekünk természetesek - például a sok tejföl, vagy a rántás. Nézzük, külföldi szemmel mi számít valóban meglepőnek.

1. Mindent zsiradékon pirított hagymával kezdünk

Állítólag rengeteg külföldi kiakad azon, hogy nálunk nemcsak a magyaros pörköltek, raguk, hanem mondjuk egy leves vagy sok egytálétel is úgy indul, hogy "piríts meg hagymát zsiradékon".

2. Paprikamánia

Paprikás krumpli - recept itt!

Úgy tűnik, a külföldiek előtt is beigazolódni látszik a paprika-hagyma-zsír szentháromsága. Mindenbe teszünk paprikát, vagy frissen, vagy őrölten, vagy erős paszta formájában - lecsó, paprikáskrumpli, pörköltek, gulyás, stb.

3. Tejfölmánia

Minden tetejére rárakjuk, ha tehetjük - ezt személyes tapasztalatból állítom én is, több függőt is ismerek. Megy a csirkepaprikásra, a bablevesbe, a rakott krumplira, a túrós tésztára, a gombapörköltre, a lángosra, a rakottasokra, a majonézes salátákba, de kenyérre, sőt, smack levesbe is! (Láttam.) Az pedig köztudott, hogy igazi magyar tejfölt sehol máshol sem kapunk - a sour creme vagy creme fraiche hasonlóak, de egyik sem az az igazi magyar íz.

4. Túró

A másik furcsaság - a darabos magyar túró elég megosztó a külföldiek körében, főleg, hogy egész sok mindenbe belekerül, akár sósan, akár édesen is. A túrórudiról nem is szólva - a cukros-csokis túrórúd elég sokaknál kiüti a biztosítékot, akik nem azon nevelkedtek, mint mi.

Túrós pite - recept itt!

5. Belsőségek

Csirkeláb a levesben. Pacal. Velő. Zuza. Szív. Máj. Kakashere. Mi mindent megeszünk.

6. Zsírevés

Sok külföldi szintén megütközik rajta, hogy gyakorlatilag szilárd halmazállapotú zsírt kenünk a kenyerünkre, de a zsírszalonna sem kivétel ezalól. A bacon viszont az - azért, mint tudjuk, világszerte rajonganak mások is.

7. A disznóvágás furcsaságai

Véres hurka, sült vér, disznósajt, vesevelő, kocsonya. Többen megértjük a szörnyülködést.

8. Kenyér kenyérrel

Igen, mert van, aki még a nokedlis pörkölthöz vagy a tésztaételekhez is harapja. Meg a levesekhez. Vagy köret mellé. Miért? Kérdezik sokan.

9. MÁK - bármin

A nyugati országokban a mákgubó teljesen összekapcsolódik a mákteával, ópiummal, heroinnal, ezért számukra elrettentő, ha meglátják, hogy mi rászórjuk a tésztára, vagy kenyerek, zsömlék tetejére.

10. Színes, édes, hideg levesek az étkezés elején

Meggyleves - a receptért katt!

Miért? Miért nem sós és forró, húsos, zöldséges, stb, miért hideg, rószaszínű és édes??

Ezeket olvastad már?

via dailynewshungary

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...