1. Mindent zsiradékon pirított hagymával kezdünk
Állítólag rengeteg külföldi kiakad azon, hogy nálunk nemcsak a magyaros pörköltek, raguk, hanem mondjuk egy leves vagy sok egytálétel is úgy indul, hogy "piríts meg hagymát zsiradékon".
2. Paprikamánia
Úgy tűnik, a külföldiek előtt is beigazolódni látszik a paprika-hagyma-zsír szentháromsága. Mindenbe teszünk paprikát, vagy frissen, vagy őrölten, vagy erős paszta formájában - lecsó, paprikáskrumpli, pörköltek, gulyás, stb.
3. Tejfölmánia
Minden tetejére rárakjuk, ha tehetjük - ezt személyes tapasztalatból állítom én is, több függőt is ismerek. Megy a csirkepaprikásra, a bablevesbe, a rakott krumplira, a túrós tésztára, a gombapörköltre, a lángosra, a rakottasokra, a majonézes salátákba, de kenyérre, sőt, smack levesbe is! (Láttam.) Az pedig köztudott, hogy igazi magyar tejfölt sehol máshol sem kapunk - a sour creme vagy creme fraiche hasonlóak, de egyik sem az az igazi magyar íz.
4. Túró
A másik furcsaság - a darabos magyar túró elég megosztó a külföldiek körében, főleg, hogy egész sok mindenbe belekerül, akár sósan, akár édesen is. A túrórudiról nem is szólva - a cukros-csokis túrórúd elég sokaknál kiüti a biztosítékot, akik nem azon nevelkedtek, mint mi.
5. Belsőségek
Csirkeláb a levesben. Pacal. Velő. Zuza. Szív. Máj. Kakashere. Mi mindent megeszünk.
6. Zsírevés
Sok külföldi szintén megütközik rajta, hogy gyakorlatilag szilárd halmazállapotú zsírt kenünk a kenyerünkre, de a zsírszalonna sem kivétel ezalól. A bacon viszont az - azért, mint tudjuk, világszerte rajonganak mások is.
7. A disznóvágás furcsaságai
Véres hurka, sült vér, disznósajt, vesevelő, kocsonya. Többen megértjük a szörnyülködést.
8. Kenyér kenyérrel
Igen, mert van, aki még a nokedlis pörkölthöz vagy a tésztaételekhez is harapja. Meg a levesekhez. Vagy köret mellé. Miért? Kérdezik sokan.
9. MÁK - bármin
A nyugati országokban a mákgubó teljesen összekapcsolódik a mákteával, ópiummal, heroinnal, ezért számukra elrettentő, ha meglátják, hogy mi rászórjuk a tésztára, vagy kenyerek, zsömlék tetejére.
10. Színes, édes, hideg levesek az étkezés elején
Miért? Miért nem sós és forró, húsos, zöldséges, stb, miért hideg, rószaszínű és édes??
Ezeket olvastad már?
Japán lány magyar étkeket kóstol
Egy japán származású amerikai lány végigkóstolja a különböző országok ételeit, a reakcióit pedig videóra veszi. Most a magyar élelmiszeripar remekei kerültek górcső alá.
adminÉppen lecsúsztunk a dobogóról - de erre nem lehetünk büszkék....
Negyedikek lettünk az OECD országok ranglistájában a felnőttek elhízottságának arányát tekintve. Ez nem túl jó hír, ugye?
Bodon Judit dietetikus11 furcsán gyönyörű japán édesség
A japánok nem édességeikről a leghíresebbek, ha ételeikről van szó - előbb jutna eszünkbe a sushi vagy a ramen tésztás levesük, mégis van miből válogatniuk. Nézzétek!
Brecz JuditItt a válasz, hogy miért eszik mindenhol a magyar
Örök dilemma, hogy miért a magyar ember rántja elő elsőként az alaposan megpakolt rántott húsos szendvicsét és a lángolt gyulajiát a vonaton, mintha nem lenne holnap...
Hering Andrásvia dailynewshungary