10 magyar kaja, amitől totál kiborulnak a külföldiek

Vannak dolgok, ételek, szokások, amik úgy fest, csak nekünk természetesek - például a sok tejföl, vagy a rántás. Nézzük, külföldi szemmel mi számít valóban meglepőnek.

1. Mindent zsiradékon pirított hagymával kezdünk

Állítólag rengeteg külföldi kiakad azon, hogy nálunk nemcsak a magyaros pörköltek, raguk, hanem mondjuk egy leves vagy sok egytálétel is úgy indul, hogy "piríts meg hagymát zsiradékon".

2. Paprikamánia

Paprikás krumpli - recept itt!

Úgy tűnik, a külföldiek előtt is beigazolódni látszik a paprika-hagyma-zsír szentháromsága. Mindenbe teszünk paprikát, vagy frissen, vagy őrölten, vagy erős paszta formájában - lecsó, paprikáskrumpli, pörköltek, gulyás, stb.

3. Tejfölmánia

Minden tetejére rárakjuk, ha tehetjük - ezt személyes tapasztalatból állítom én is, több függőt is ismerek. Megy a csirkepaprikásra, a bablevesbe, a rakott krumplira, a túrós tésztára, a gombapörköltre, a lángosra, a rakottasokra, a majonézes salátákba, de kenyérre, sőt, smack levesbe is! (Láttam.) Az pedig köztudott, hogy igazi magyar tejfölt sehol máshol sem kapunk - a sour creme vagy creme fraiche hasonlóak, de egyik sem az az igazi magyar íz.

4. Túró

A másik furcsaság - a darabos magyar túró elég megosztó a külföldiek körében, főleg, hogy egész sok mindenbe belekerül, akár sósan, akár édesen is. A túrórudiról nem is szólva - a cukros-csokis túrórúd elég sokaknál kiüti a biztosítékot, akik nem azon nevelkedtek, mint mi.

Túrós pite - recept itt!

5. Belsőségek

Csirkeláb a levesben. Pacal. Velő. Zuza. Szív. Máj. Kakashere. Mi mindent megeszünk.

6. Zsírevés

Sok külföldi szintén megütközik rajta, hogy gyakorlatilag szilárd halmazállapotú zsírt kenünk a kenyerünkre, de a zsírszalonna sem kivétel ezalól. A bacon viszont az - azért, mint tudjuk, világszerte rajonganak mások is.

7. A disznóvágás furcsaságai

Véres hurka, sült vér, disznósajt, vesevelő, kocsonya. Többen megértjük a szörnyülködést.

8. Kenyér kenyérrel

Igen, mert van, aki még a nokedlis pörkölthöz vagy a tésztaételekhez is harapja. Meg a levesekhez. Vagy köret mellé. Miért? Kérdezik sokan.

9. MÁK - bármin

A nyugati országokban a mákgubó teljesen összekapcsolódik a mákteával, ópiummal, heroinnal, ezért számukra elrettentő, ha meglátják, hogy mi rászórjuk a tésztára, vagy kenyerek, zsömlék tetejére.

10. Színes, édes, hideg levesek az étkezés elején

Meggyleves - a receptért katt!

Miért? Miért nem sós és forró, húsos, zöldséges, stb, miért hideg, rószaszínű és édes??

Ezeket olvastad már?

via dailynewshungary

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Puha almafánk egyszerűen

Az amerikai fánkok egy érdekes alfaja az 'apple fritter', vagyis az almafánk: sütőporos tésztája gyorsan és macera nélkül bekeverhető, nem kell várni a kelesztésre sem. Felhőpuha ...

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik a testedben, ha rendszeresen eszel banánt

Sokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!