1. Mindent zsiradékon pirított hagymával kezdünk
Állítólag rengeteg külföldi kiakad azon, hogy nálunk nemcsak a magyaros pörköltek, raguk, hanem mondjuk egy leves vagy sok egytálétel is úgy indul, hogy "piríts meg hagymát zsiradékon".
2. Paprikamánia
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/CN/sd/UhgjrQLhgDhzGV0WzXHqioG1eVpkHSjc5JV8hmQt.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=75fa6e0d902ce90fa649056a412ffc98)
Úgy tűnik, a külföldiek előtt is beigazolódni látszik a paprika-hagyma-zsír szentháromsága. Mindenbe teszünk paprikát, vagy frissen, vagy őrölten, vagy erős paszta formájában - lecsó, paprikáskrumpli, pörköltek, gulyás, stb.
3. Tejfölmánia
Minden tetejére rárakjuk, ha tehetjük - ezt személyes tapasztalatból állítom én is, több függőt is ismerek. Megy a csirkepaprikásra, a bablevesbe, a rakott krumplira, a túrós tésztára, a gombapörköltre, a lángosra, a rakottasokra, a majonézes salátákba, de kenyérre, sőt, smack levesbe is! (Láttam.) Az pedig köztudott, hogy igazi magyar tejfölt sehol máshol sem kapunk - a sour creme vagy creme fraiche hasonlóak, de egyik sem az az igazi magyar íz.
4. Túró
A másik furcsaság - a darabos magyar túró elég megosztó a külföldiek körében, főleg, hogy egész sok mindenbe belekerül, akár sósan, akár édesen is. A túrórudiról nem is szólva - a cukros-csokis túrórúd elég sokaknál kiüti a biztosítékot, akik nem azon nevelkedtek, mint mi.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/ba/vK/OWw7Fx7BLk5905twoU5idwT6UWUcxkiwMIYmF8eX.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=18b809ffe3bcd4e4b08d89035ac69a42)
5. Belsőségek
Csirkeláb a levesben. Pacal. Velő. Zuza. Szív. Máj. Kakashere. Mi mindent megeszünk.
6. Zsírevés
Sok külföldi szintén megütközik rajta, hogy gyakorlatilag szilárd halmazállapotú zsírt kenünk a kenyerünkre, de a zsírszalonna sem kivétel ezalól. A bacon viszont az - azért, mint tudjuk, világszerte rajonganak mások is.
7. A disznóvágás furcsaságai
Véres hurka, sült vér, disznósajt, vesevelő, kocsonya. Többen megértjük a szörnyülködést.
8. Kenyér kenyérrel
Igen, mert van, aki még a nokedlis pörkölthöz vagy a tésztaételekhez is harapja. Meg a levesekhez. Vagy köret mellé. Miért? Kérdezik sokan.
9. MÁK - bármin
A nyugati országokban a mákgubó teljesen összekapcsolódik a mákteával, ópiummal, heroinnal, ezért számukra elrettentő, ha meglátják, hogy mi rászórjuk a tésztára, vagy kenyerek, zsömlék tetejére.
10. Színes, édes, hideg levesek az étkezés elején
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/2h/Cu/9eQXtx8TWXol6xJvN8vU8iz71ulQzo2syGCHSv0v.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=7f14df14a17d9cd59b4bb5697ae0243a)
Miért? Miért nem sós és forró, húsos, zöldséges, stb, miért hideg, rószaszínű és édes??
Ezeket olvastad már?
Japán lány magyar étkeket kóstol
Egy japán származású amerikai lány végigkóstolja a különböző országok ételeit, a reakcióit pedig videóra veszi. Most a magyar élelmiszeripar remekei kerültek górcső alá.
adminÉppen lecsúsztunk a dobogóról - de erre nem lehetünk büszkék....
Negyedikek lettünk az OECD országok ranglistájában a felnőttek elhízottságának arányát tekintve. Ez nem túl jó hír, ugye?
Bodon Judit dietetikus11 furcsán gyönyörű japán édesség
A japánok nem édességeikről a leghíresebbek, ha ételeikről van szó - előbb jutna eszünkbe a sushi vagy a ramen tésztás levesük, mégis van miből válogatniuk. Nézzétek!
Brecz JuditItt a válasz, hogy miért eszik mindenhol a magyar
Örök dilemma, hogy miért a magyar ember rántja elő elsőként az alaposan megpakolt rántott húsos szendvicsét és a lángolt gyulajiát a vonaton, mintha nem lenne holnap...
Hering Andrásvia dailynewshungary
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!