10 dolog, amiről nem tudtad, hogy a fagyasztóban is tárolhatod őket

A mélyhűtődet sokkal több dolog tárolására használhatod, mint azt valaha is gondoltad. A klasszikus hús, zöldség, gyümölcs és ételtároláson ezeket a dolgokat tedd még bele!

A mélyhűtődet sokkal több dolog tárolására használhatod, mint azt valaha is gondoltad. A klasszikus hús, zöldség, gyümölcs és ételtároláson kívül a Stay at home Mum tippje alapján, ezeket a dolgokat tedd még bele!

  1. Tartós elem

A tartós elemek élettartamát nagyban növeli a mélyhűtött állapot. Az alkaline elemek élettartamát legalábbis biztosan.

  1. Titkos borítéknyitás

Nagymamáink régi jól bevált trükkje a fagyasztós borítéknyitás bizony működik. Levéltitkok kifürkészése, titkolt szerelmek napvilágra kerülése és még ki tudja mi minden lepleződött már le ennek a trükknek köszönhetően. Hogyan alkalmazd? Tedd a titkosan kinyitni kívánt borítékot egy műanyag pattintós végű zacskóba, majd 1-2 órára dobd be a fagyasztóba. Vedd ki és nyisd ki nyom nélkül a borítékot. Ha az elérte a szobahőmérsékletet, újranedvesítve észrevétlenül visszazárhatod.

  1. Rakoncátlan frissentartó fólia

Mindannyian ismerjük azt az idegesítő helyzetet, amikor a folpack önmagához ragad letépéskor ahelyett, hogy mondjuk arra ragadna, amire mi szeretnénk. Ezeket a rakoncátlan fóliatekercseket megregulázhatjuk, ha betesszük őket egy kicsit a fagyasztóba. Önmagához nem, de minden máshoz azért ragadni fog. Mestercsel a javából!

  1. A gyertyák csonkig égnek, de legalább lassan

Elképzelhetetlen számodra az őszi-téli szezon gyertyázás nélkül? Nekünk is! Éppen ezért szoktuk a gyertyákat használat előtt egy nappal betenni a fagyasztóba, mert így lassabban égnek majd le.

  1. Haldokló merevlemezek megmentése

Nem biztos, hogy beválik a trükk, de egy próbát megér, főként ha aggódsz a merevlemezen tárolt adataid miatt. Tedd a lelkét kilehellni készülő merevlemezt 24 órára a fagyasztóba, és utána próbálkozz az adatok mentésével. Jó esély van rá, hogy az adatmentés idejére újjáéled.

  1. Farmertisztítás

Ha félted az új farmernadrágodat a hagyományos mosástól, de érzed már rajta, hogy nem a legfrissebb, tedd be egy vászonzsákba csomagolva a fagyasztóba egy éjszakára. A hideg megöli a szagokat okozó baktériumokat.

  1. Nejlonharisnya

A nők legrettegettebb rémálma a nejlonharisnya kiszakadása. Főleg ha egy újról van szó. Kerüld el az ilyen kellemetlenségeket: nedvesítsd be a nejlonharisnyát, tedd 12 órára a fagyasztóba, és hordd kedvedre. A fagyasztónak köszönhetően meghosszabbíthatod így a harisnyanadrágod életét.

  1. Virág- és más magok tárolása

Szüreteld le a kertben a magokat, szárítsd ki őket, és tedd őket a fagyasztóba, ha éppen nem megfelelő az idő az elültetésükhöz.

  1. Frissítsd fel a cipőidet

A fagyasztós szagelűzős trükk nem csak a farmer, hanem a cipők esetében is beválik. Tedd a kicsit szagos cipőket egy zacskóba, majd mehetnek is 24 órára a fagyóba. A kellemetlen szagokat okozó bacik nem bírják a hideget.

  1. Rúzs

Akkor lehet a legtökéletesebben bánni egy rúzzsal, ha éppen megfelelő az állaga. Tedd be ezt is a fagyasztóba, majd pedig vedd ki, ha elnyerte legtökéletesebb hőmérsékletét.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...