Gasztroélményekre éhes csapatok a hegyoldalban, cikázó kisbuszok, Gasztrohegy, poharas sétálók, duruzsoló cserépkályhák, tömött éttermek – a januári Vadászidény! tematikájú Gasztrohegyre hatalmas volt az érdeklődés. Egyre többen jönnek a havonta megrendezésre kerülő tematikus programsorozatra, amire idén már jegyet, bérletet is lehet váltani, és folytatódnak az exkluzív, vezetett Gasztrokalandok is. Szerencsére a különleges ételekre és borokra kihegyezett vendégeket sem a ködös idő, sem a hideg nem tántorítja el, hiszen tudják: a résztvevő helyekre betérve otthonos fogadtatás, és a nyárhoz képest nyugodt hangulat, figyelem várja őket. A tematikus hétvégék áprilisig folytatódnak, majd októberben újraindulnak, de tavasszal és nyáron is less miről beszélni: megismétlik a tapasok éjszakáját, sőt, egy közös nagy nyári rendezvényre is készülnek.
Januárban a legvadabb hétvégével készültek Badacsony vendéglátói. A 2018 őszén elindított Gasztrohegyet az egész évben nyitvatartó badacsonyi vendéglátóhelyek hívták életre, mára 10 étterem csatlakozott a programhoz, mellettük szálláshelyek, busz, bérlet és vezetett túrák segítik Badacsony gasztronómiájának megismerését.
A badacsonyi helyek összefogásával itthon először valósult meg ilyen különleges gasztrotúra. A szervezők lelkesedése kezdettől találkozott a vendégekével, ezért idén fejlesztettek is: a poharat és buszjegyet tartalmazó jeggyel szabadon lehet kalandozni, az 5 tételes kóstolót tartalmazó bérlettel kedvezményesen lehet kóstolni, de minden Gasztrohegy szombaton elindulnak a vezetett túrák, ahol személyesen lehet találkozni a vendéglátókkal.
Ősszel, télen és tavasszal Badacsonyban mindenre több idő jut: összegyűlni, beszélgetni, ételeket komponálni, jóízűeket sétálni és végig kóstolni az adott szezon kínálatának legjavát. 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb, alaposabb kóstolgatásra alkalmasabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
KÖVETKEZŐ IDŐPONTOK
Február 15-16. Gasztrohegy 12.Disznóságok
Ez az a hétvége, amihez nincs mit hozzáfűzni. Disznótoros, füstölt illat, friss portékák a disznóvágás után, még az is lehet, hogy a borok mellé a pálinka is előkerül. Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés, falatozás. Hogy legyen energia tovább sétálni!
Március 14-15. Gasztrohegy 13. Húshagyó kedv
Zöldségek és sajtok hétvégéje – A böjt ideje ez, de mi gazdagon készülünk rá. Olyan ételeket kerekítünk sajtokból, tésztákból, és sok-sok zöldségből, hogy bárki jóllakik velük. Séfjeink fantáziája szárnyal, és a vegetáriánusok is igazán elemükben érezhetik majd magukat, de a húsevők is meglepődhetnek.
Április 4-5. Gasztrohegy 14.Füstölgés!
Tavasz. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket.
A Gasztrohegyet mindenki úgy éli át, ahogy neki a legkényelmesebb:
- A la carte változatban a helyeket szabadon bejárva a vendégek teljesen önállóan teremthetik meg magaduknak személyre szabott útvonalukat. Mivel a helyek többnyire kóstoló adagokkal készülnek, arra invitálnak a szervezők, hogy a hétvége alatt járjunk végig minél több helyszínt, de természetesen csak úgy, egy helyre is benézhetünk.
- Az igazi “fesztivál hangulatért” a Gasztrohegy központi helyszínén, a Hotel Bonvinoban lehet kóstolópoharat és karszalagot venni, 1500 forintért, mellé térképet is kapunk. A karszalag feljogosít a szombaton és vasárnap egész nap félóránként járó elektromos busz használatára is, mely a 10 hely között közlekedik félóránként egyik és másik irányba.
- A barangolásban, kóstolásban segít az 5 kóstolót tartalmazó, kedvezményes Gasztrohegy bérlet. Természetesen a bérletesek is kapnak karszalagot és poharat is! (Ára 11500 Ft)
- Ha valaki szeretne bennfentesen kóstolni, nagyobb csapattal közösen túrázni és megismerni a hegy vendéglátóit helyi idegenvezetővel, akkor neki szól a csoportos Gasztrokaland. A vezetett túrán a vendégek betekinthetnek a kulisszák mögé, találkozhatnak a házigazdákkal, beszélgethetnek, mélyebben megismerhetik a helyek történetét. (Ára 16 500 ft)
RÉSZTVEVŐK:
- Hableány
- Laposa Birtok terasz
- Pláne Badacsony borterasz
- Bonvino Borbár
- Kisfaludy-házŰ
- Tilia Borvendéglő
- Istvándy Birtok és Borműhely
- Borbarátok Vendéglő
- Tölgyes kúria
- Vánkos
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Megtaláltuk Budapest 6 legjobb pizzázóját
Szubjektív válogatásunkban 6 tökéletes budapesti pizzázót ajánlunk nektek, amikbe tesztelés után is bármikor visszatérnénk.
Vass Adrienn8 ország curryjét mutatjuk be – mert a curry nagyon...
A curry elég tág fogalom, nem könnyű meghatározni, hiszen nemcsak a fűszerkeveréket, de az igen gazdag ízvilágú, és tájegységenként eltérő indiai egytálételt is így nevezik.
NosaltyEnnyit kereshet a Netpincérnél egy futár – Túl csábító, hogy...
Szinte az összes magyar nagyvárosban munkaerőt toboroz magának a Netpincér, ahol a meghirdetett munkalehetőség szerint nagyon jól kereshet az, aki csatlakozik a céghez.
NosaltyEzért jött össze újra Brad Pitt és Angelina Jolie
A pár drukkerei legnagyobb bánatára mindössze közös munkájuk újabb gyümölcse hozta össze őket.
Nosalty