r
Nosalty Logó

Zsiványpecsenye petrezselymes burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dipankrin
Zsiványpecsenye petrezselymes burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

zsiványpecsenye

petrezselymes burgonya

Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

zsiványpecsenye

petrezselymes burgonya

Összesen 3952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

zsiványpecsenye

petrezselymes burgonya

Összesen 135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1458 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1406 micro
Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    274.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5837.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    2138 mg
  • Nátrium
    2673 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1921.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1194 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    1527 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    5833 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5625 micro
Összesen 3952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 135 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

zsiványpecsenye

petrezselymes burgonya

Elkészítés

zsiványpecsenye

  1. A csíkozott szalonnát alaposan lepirítjuk, a megpirult csíkokat kiszedjük, majd a hátramaradt zsíron alaposan lepirítjuk a gombát. Sózni nem szabad mert akkor levet enged a gomba, és főni fog, nem pirulni!
  2. A megpirult gombát kiszedjük, a maradék zsiradékon megpirítjuk a kolbászt, majd azt is kiszedjük és félretesszük.
  3. Jöhet bele a finomra aprított vörös- és lilahagyma, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majorannával és fokhagymával fűszerezzük, majd az egészet kicsit lepirítjuk.
  4. A sertéshúst csíkozva adjuk a hagymás alaphoz és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az aprított paradicsomot és a csíkozott paprikát, majd felöntjük kevés száraz fehérborral és beledobunk pár babérlevelet is.
  5. Az egész ragut alaposan átforgatjuk, majd alacsony lángon kb. 45 percet pároljuk. Ha szükséges, közben felöntjük egy kevés vízzel, nehogy leégjen a szaftja. (Amíg puhul a hús, pont el lehet készíteni a burgonyát.)
  6. Mikor megpuhult a hús és besűrűsödött a szaft, visszatesszük a raguba a pirított gombát és a kolbászt, és alaposan elkeverjük.
  7. Tálalás előtt megszórjuk a pirított szalonnával, majd a burgonya mellé kínáljuk, petrezselyemmel megszórva.

petrezselymes burgonya

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, majd meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Aprított petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
  2. 210 fokos sütőben 20 perc alatt mosolygós aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 14461
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsiványpecsenye petrezselymes burgonyával
Dipankrin 5 recept

Szuper ízek és alapanyagok találkoznak ebben az aprópecsenyében, ami egyformán laktató a szemnek és a szájnak. Az alapanyagokat érdemes mind csíkozni, így nagyon elegáns lesz a végeredmény, amit mi most petrezselymes burgonyával tálaltunk. A végeredmény bármilyen ünnepi asztalon megállná a helyét, de vasárnapi ebédnek is remek választás lehet.

Hozzávalók

zsiványpecsenye

petrezselymes burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...