Zsiványpecsenye petrezselymes burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dipankrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
zsiványpecsenye
-
205 kcal
-
88g csiperkegomba19 kcal
-
31g kolbász141 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
125g sertéscomb228 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
petrezselymes burgonya
-
250g burgonya144 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
988
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
zsiványpecsenye
-
125g kolozsvári szalonna819 kcal
-
350g csiperkegomba75 kcal
-
125g kolbász565 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
500g sertéscomb910 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
petrezselymes burgonya
-
1000g burgonya578 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3952
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
zsiványpecsenye
-
4.3g kolozsvári szalonna28 kcal
-
11.9g csiperkegomba3 kcal
-
4.3g kolbász19 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
3.1g lilahagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
17.1g sertéscomb31 kcal
-
6.8g paradicsom1 kcal
-
3.4g tv-paprika1 kcal
-
5.1g fehérbor4 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
petrezselymes burgonya
-
34.1g burgonya20 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
135
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1459.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 668 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 480.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 382 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 1458 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1406 micro
Összesen
988
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.2 g
Zsír
-
Összesen 274.6 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 643 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5837.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 2138 mg
-
Nátrium 2673 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1921.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1194 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 383 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 1527 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 700 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 5833 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 5625 micro
Összesen
3952
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 176 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
135
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
zsiványpecsenye
-
35 dkg csiperkegomba
-
125 g kolbász
-
1 db vöröshagyma
-
1 db lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk majoranna
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db paradicsom
-
1 db tv-paprika
-
1.5 dl fehérbor
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
3 db babérlevél
-
1 csokor petrezselyem
petrezselymes burgonya
-
1 kg burgonya
-
100 g vaj
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
zsiványpecsenye
- A csíkozott szalonnát alaposan lepirítjuk, a megpirult csíkokat kiszedjük, majd a hátramaradt zsíron alaposan lepirítjuk a gombát. Sózni nem szabad mert akkor levet enged a gomba, és főni fog, nem pirulni!
- A megpirult gombát kiszedjük, a maradék zsiradékon megpirítjuk a kolbászt, majd azt is kiszedjük és félretesszük.
- Jöhet bele a finomra aprított vörös- és lilahagyma, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majorannával és fokhagymával fűszerezzük, majd az egészet kicsit lepirítjuk.
- A sertéshúst csíkozva adjuk a hagymás alaphoz és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az aprított paradicsomot és a csíkozott paprikát, majd felöntjük kevés száraz fehérborral és beledobunk pár babérlevelet is.
- Az egész ragut alaposan átforgatjuk, majd alacsony lángon kb. 45 percet pároljuk. Ha szükséges, közben felöntjük egy kevés vízzel, nehogy leégjen a szaftja. (Amíg puhul a hús, pont el lehet készíteni a burgonyát.)
- Mikor megpuhult a hús és besűrűsödött a szaft, visszatesszük a raguba a pirított gombát és a kolbászt, és alaposan elkeverjük.
- Tálalás előtt megszórjuk a pirított szalonnával, majd a burgonya mellé kínáljuk, petrezselyemmel megszórva.
petrezselymes burgonya
- A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, majd meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Aprított petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
- 210 fokos sütőben 20 perc alatt mosolygós aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 134
- Össznézettség: 14081
- Feltöltés dátuma: 2023. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dipankrin
5 recept
Szuper ízek és alapanyagok találkoznak ebben az aprópecsenyében, ami egyformán laktató a szemnek és a szájnak. Az alapanyagokat érdemes mind csíkozni, így nagyon elegáns lesz a végeredmény, amit mi most petrezselymes burgonyával tálaltunk. A végeredmény bármilyen ünnepi asztalon megállná a helyét, de vasárnapi ebédnek is remek választás lehet.