r
Nosalty Logó

Zsiványpecsenye petrezselymes burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dipankrin
Zsiványpecsenye petrezselymes burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

zsiványpecsenye

petrezselymes burgonya

988
Kalória
42.8g
Fehérje
45.5g
Szénhidrátok
68.7g
Zsír
480.3g
Víz
160.6g
Koleszterin
7.3g
Rost
7.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

zsiványpecsenye

petrezselymes burgonya

Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

zsiványpecsenye

petrezselymes burgonya

Összesen 3952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

zsiványpecsenye

petrezselymes burgonya

Összesen 135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    480.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1458 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1406 micro
Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    274.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5837.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    2138 mg
  • Nátrium
    2673 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1921.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1194 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    1527 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    5833 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5625 micro
Összesen 3952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

zsiványpecsenye

  1. A csíkozott szalonnát alaposan lepirítjuk, a megpirult csíkokat kiszedjük, majd a hátramaradt zsíron alaposan lepirítjuk a gombát. Sózni nem szabad mert akkor levet enged a gomba, és főni fog, nem pirulni!
  2. A megpirult gombát kiszedjük, a maradék zsiradékon megpirítjuk a kolbászt, majd azt is kiszedjük és félretesszük.
  3. Jöhet bele a finomra aprított vörös- és lilahagyma, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majorannával és fokhagymával fűszerezzük, majd az egészet kicsit lepirítjuk.
  4. A sertéshúst csíkozva adjuk a hagymás alaphoz és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az aprított paradicsomot és a csíkozott paprikát, majd felöntjük kevés száraz fehérborral és beledobunk pár babérlevelet is.
  5. Az egész ragut alaposan átforgatjuk, majd alacsony lángon kb. 45 percet pároljuk. Ha szükséges, közben felöntjük egy kevés vízzel, nehogy leégjen a szaftja. (Amíg puhul a hús, pont el lehet készíteni a burgonyát.)
  6. Mikor megpuhult a hús és besűrűsödött a szaft, visszatesszük a raguba a pirított gombát és a kolbászt, és alaposan elkeverjük.
  7. Tálalás előtt megszórjuk a pirított szalonnával, majd a burgonya mellé kínáljuk, petrezselyemmel megszórva.

petrezselymes burgonya

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, majd meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Aprított petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
  2. 210 fokos sütőben 20 perc alatt mosolygós aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szuper ízek és alapanyagok találkoznak ebben az aprópecsenyében, ami egyformán laktató a szemnek és a szájnak. Az alapanyagokat érdemes mind csíkozni, így nagyon elegáns lesz a végeredmény, amit mi most petrezselymes burgonyával tálaltunk. A végeredmény bármilyen ünnepi asztalon megállná a helyét, de vasárnapi ebédnek is remek választás lehet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!