Zsidótojás
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
80 g libazsír
-
1 nagy fej fehér hagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 db tojás
-
1 ek mustár
-
1 tk füstölt pirospaprika
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 93 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1333 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 1331 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 15 micro
-
Lut-zea 307 micro
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.6 g
Zsír
-
Összesen 140.8 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 2915 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3764.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 1905 mg
-
Nátrium 1017 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 744.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10663 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2022 micro
-
Kolin: 2017 mg
-
Retinol - A vitamin: 10644 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 2452 micro
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 961 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 959 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 11 micro
-
Lut-zea 221 micro
Elkészítés
- A tojásokat keményre főzzük, majd jeges vízbe tesszük hűlni és megpucoljuk őket.
- A libazsír felét egy serpenyőben felhevítjük és puhára pirítjuk rajta a finomra aprított fehér hagymát.
- Amikor a hagyma már üveges és pirult, hozzáadjuk a májat és gyakori kevergetés mellett, közepes lángon kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Amikor kész, sózzuk-borsozzuk, majd félretesszük hűlni.
- A tojásokat lereszeljük nagylyukú reszelőn és hozzáadjuk a mustárt, a libazsír másik felét, a fűszerpaprikát és sózzuk-borsozzuk ezt is. Alaposan összeforgatjuk az egészet.
- A kész hagymás májat késsel finomra aprítjuk, majd a tojásos keverékhez forgatjuk.
- Kanalazzuk át egy vagy több tálalóedénybe és fogyasztás előtt hagyjuk 1 órát pihenni, hogy összeérjenek az ízek. Fogyasszuk a kedvenc pékárunkra kenve vagy akár magában.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 25 perc
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé gyakran került bele libamáj is, utóbbit azonban ma már legtöbbször a sokkal olcsóbb csirkemájjal helyettesítik. Tálalhatjuk egy-egy szelet barheszre kenve, de akár magában is kanalazhatjuk!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!