r
Nosalty Logó

Zserbószelet Ana's Kitchen konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Zserbószelet Ana's Kitchen konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 1543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 9249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1543 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    503.6 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6998.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1501 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    785 mg
  • Foszfor
    3174 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1113.8 g
  • Cukor
    597 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    301 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2450 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 9249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 449 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, és összedolgozzuk a tésztát. Annyi tejfölt adunk hozzá, amitől lágy, de ruganyos lesz. Három részre osztjuk, és 20 percig pihentetjük.
  2. Az első adag tésztából lisztezett felületű deszkán kb. 25×35 centis téglalapot nyújtunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk, simítunk. Megkenjük a lekvár felével és megszórjuk a porcukorral elkevert dió felével. Újabb réteg vékony tészta következik, majd a lekvár és a cukros dió másik fele, amire ismét egy réteg tészta kerül. Ezt követően megszurkáljuk villával, hogy a keletkezett gázok el tudjanak távozni.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben pihenni, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk és eltávolítjuk róla a sütőpapírt is. Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, nagyon fontos.

Töltelék

  1. A diót ledaráljuk és elkeverjük a porcukorral.

Bevonat

  1. A csokimázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzáadjuk vajat is, hogy szép fénye legyen. A kihűlt tésztára ráöntjük az olvasztott csokoládét és szépen, egyenletesen elsimítjuk rajta.
  2. Hagyjuk teljesen megdermedni és csak akkor szeleteljük fel, ha a csokoládé teljesen megszilárdult rajta. Ez a sütemény másnap a legeslegfinomabb! 🙂 Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 2410
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbószelet Ana's Kitchen konyhájából
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Bevonat

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...