r
Nosalty Logó

Zserbógombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pfanni
Zserbógombóc
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A gombóchoz

A csokibevonathoz

Összesen 586 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A gombóchoz

A csokibevonathoz

Összesen 2344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A gombóchoz

A csokibevonathoz

Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 586 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    149.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1878.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3302 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 2344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 461 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A csokibevonathoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel. Állni hagyjuk kb.1 órán át.
  2. Késes aprítóval jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza.
  3. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokibevonás.
  4. Kb. 1 óra múlva a tortabevonót/ étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük az olajat.
  5. A hűtőből kivett gombócokat bevonjuk a csokival. Ha kész, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe.
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 38814
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 09.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Pfanni 6 recept

A karácsonyra ajándékba adott bonbonok egyike volt ez a zserbógombóc. De szerintem önálló desszertként is megállja a helyét. Szerintem ez egy olyan desszert, ami sokáig eláll, bár nagyon nem tudtuk tesztelni, mert elég hamar elfogy.

Hozzávalók

A gombóchoz

A csokibevonathoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...