r
Nosalty Logó

Zsemle kelesztés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Avalona
Zsemle kelesztés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 1831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 10984 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 57% Zsír
Összesen 545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    171.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 1831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    1027.4 g
  • Telített zsírsav
    635 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    295 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    2868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3288.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8627 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1975 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 10984 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 57% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 545 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálban megolvasztjuk a vajat.
  2. Hozzáöntjük a többi hozzávalót, majd eldolgozzuk az összetevőket. Mivel vizet nem használtam a tészta elkészítésekor, a tejet adagoltam úgy, hogy a elérjem a megfelelő tésztaállagot (amikor már nem ragad az ujjamra). Sót én kiöntőből szórok, így pontos mennyiséget nem tudok mondani, minimum 1 kisebb kávéskanálnyi. Kóstolni szoktam a nyers tésztát, így állapítom meg, kell-e még bele.
  3. Kis ideig dagasztjuk, majd rusztikus gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Nekem 6 db gombóc lett a tésztából.
  4. Előmelegítés nélkül, 200 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 52952
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Avalona 1 recept

Győzött a lustaság... Egyik vasárnap reggel nem volt kedvem boltba menni a szokásos lyukas zsemléért, így fogtam magam, és nekiálltam saját magam sütni. Viszont nem találtam itthon élesztőt semmilyen formában sem, így anélkül oldottam meg a "feladatot". Bevallom, nem sajnálom, mert sokkal hamarabb elkészültem, mintha kelesztettem volna, és laktatóbb, tömörebb is lett az eredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...