r
Nosalty Logó

Zöldséges-feta sajtos leveles párna

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ribizli&ReBarbara
Zöldséges-feta sajtos leveles párna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8642 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1078 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    6507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 3007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a sót, cukrot.
  2. A fagyasztott zöldséget a margarinon puhára pároljuk.
  3. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, vékony téglalap alakúra nyújtjuk, és hat egyenlő részre vágjuk.
  4. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, és a párolt zöldséghez adjuk.
  5. A sajtos zöldséget egyenletesen elosztjuk a kinyújtott tésztalapokon úgy, hogy mindegyik tésztának csak az egyik felére teszünk belőle.
  6. A tésztalapok üres oldalát a zöldséges részre hajtjuk, és a szélüket jól összenyomkodjuk, hogy sülés közben lehetőleg ne nyíljanak szét.
  7. A tészták tetejét tojássárgával megkenjük, és egy tepsiben az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Akkor lesz jó, amikor már szép piros a tészták teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3048
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Ajánló

Kiváló étel vacsorára, a gyomornak nem megterhelő, és viszonylag könnyen, gyorsan elkészíthető. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ribizli&ReBarbara 9 recept

Szeretem a leveles tésztát, mert könnyű vele dolgozni, gyorsan elkészíthető belőle bármilyen sütemény, legyen az édes vagy sós, mindig van otthon a fagyasztóban belőle. Szeretem a párolt zöldséget, főleg akkor, ha mediterrán! A sajtokról nem is beszélve!:-) Ezek kombinációjából született ez az étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...