r
Nosalty Logó

Zöldséges burgonya csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyihaj
Zöldséges burgonya csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6977.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1947 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    3032 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1922 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 2421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk. Enyhén sós vízben héjában félkeményre főzzük. Megtisztítjuk és karikára vágjuk.
  2. A császárszalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk, zsírjára sütjük.
  3. A sajt kivételével minden hozzávalót a szalonnához adunk és összeforraljuk.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük. A sóval óvatosan bánjunk, a szalonna sós lehet!
  5. Tűzálló tálba simítjuk a keveréket, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
  6. Hideg sütőbe tesszük, 200 fokon pirosra sütjük. (légkeveréssel 185 fokon).
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8051
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Ajánló

A sütőből kivéve hagyjuk állni picit az ételt, mert a krumpli szépen beszívja a tejet. Pihentetés után szépen szelhető is! 5 dl tejjel marad a tál alján némi szaft, amivel meglocsolhatjuk tálaláskor a krumplit. Ha ezt nem szeretjük, csökkentsük a tej mennyiségét 4 dl-re! Figyeljünk, hogy kellően magas tálat használjunk, mert a tej forr a sütőben, ne tudjon kicsapódni a sütőedényünkből!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy 2009-es konyhamagazinban találtam különböző konzervzöldségekhez egyszerű, gyors recepteket. Ez az első, amit kipróbáltam. Természetesen nemcsak konzervvel készíthető, hanem fagyasztott zöldséggel is! A borsó nálam is az volt :) A zöldségek arányait ízlésünknek megfelelően variálhatjuk. Amennyiben fagyasztott zöldséggel dolgozunk: a fagyasztott zöldségeket adjuk először a szalonnához és forgassuk át vele 1-2 percig. Külön párolni nem kell, hiszen a tejjel is felforraljuk őket, majd a sütőben is eltölt az étel annyi időt, hogy azalatt bőven megpuhul a fagyasztott zöldség is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...