Zöldséges burgonya csőben sütve
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g burgonya87 kcal
-
50g császárszalonna197 kcal
-
125g zöldségkeverék90 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
200g császárszalonna786 kcal
-
500g zöldségkeverék360 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
31.6g burgonya18 kcal
-
10.5g császárszalonna41 kcal
-
26.3g zöldségkeverék19 kcal
-
21.1g tej12 kcal
-
10.5g sajt37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1744.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 487 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 758 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 237.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 481 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 112.8 g
Zsír
-
Összesen 141.7 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6977.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 1947 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1604 mg
-
Nátrium 3032 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 951.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1922 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 648 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
-
60 dkg burgonya
-
20 dkg császárszalonna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk. Enyhén sós vízben héjában félkeményre főzzük. Megtisztítjuk és karikára vágjuk.
- A császárszalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk, zsírjára sütjük.
- A sajt kivételével minden hozzávalót a szalonnához adunk és összeforraljuk.
- Ízlés szerint fűszerezzük. A sóval óvatosan bánjunk, a szalonna sós lehet!
- Tűzálló tálba simítjuk a keveréket, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
- Hideg sütőbe tesszük, 200 fokon pirosra sütjük. (légkeveréssel 185 fokon).
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8050
- Feltöltés dátuma: 2012. március 09.
Ajánló
A sütőből kivéve hagyjuk állni picit az ételt, mert a krumpli szépen beszívja a tejet. Pihentetés után szépen szelhető is! 5 dl tejjel marad a tál alján némi szaft, amivel meglocsolhatjuk tálaláskor a krumplit. Ha ezt nem szeretjük, csökkentsük a tej mennyiségét 4 dl-re! Figyeljünk, hogy kellően magas tálat használjunk, mert a tej forr a sütőben, ne tudjon kicsapódni a sütőedényünkből!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy 2009-es konyhamagazinban találtam különböző konzervzöldségekhez egyszerű, gyors recepteket. Ez az első, amit kipróbáltam. Természetesen nemcsak konzervvel készíthető, hanem fagyasztott zöldséggel is! A borsó nálam is az volt :) A zöldségek arányait ízlésünknek megfelelően variálhatjuk. Amennyiben fagyasztott zöldséggel dolgozunk: a fagyasztott zöldségeket adjuk először a szalonnához és forgassuk át vele 1-2 percig. Külön párolni nem kell, hiszen a tejjel is felforraljuk őket, majd a sütőben is eltölt az étel annyi időt, hogy azalatt bőven megpuhul a fagyasztott zöldség is!