r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres rakott zöldség

4,3

3 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Zöldfűszeres rakott zöldség
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

275
Kalória
13.2g
Fehérje
19.8g
Szénhidrátok
17.5g
Zsír
330.5g
Víz
17g
Koleszterin
7.5g
Rost
10.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1106 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    330.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3096 micro
Összesen 275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4459.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1715 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    594 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4809 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    12385 micro
Összesen 1106 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    645 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk, és a hozzávalóknál feltüntetett módon előkészítjük.
  2. A parmezán sajtot lereszeljük, a zöldfűszereket alaposan megmossuk.
  3. A rétegezést úgy célszerű végezni, hogy a edényt kicsit megdöntjük, így nem dőlnek el a réteget. Ízlés szerinti sorrendben rétegezzük a zöldségeket és a közé elrejtjük a zöldfűszereket. Kicsit olívaolajjal öntözzük meg őket, nehogy megégjenek.
  4. Megöntözzük olívaolajjal a zöldségek tetejét, majd sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel fűszerezzük. Reszelt parmezánnal bőven megszórjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

A zöldségek ily módon való rétegezéséhez az ötletet egy újságban találtam, és biztosan sokszor fog nálunk az asztalra kerülni. :) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!