r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres rakott zöldség

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A kis gasztronauta
Zöldfűszeres rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1106 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3096 micro
Összesen 275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4459.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1715 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    594 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4809 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    12385 micro
Összesen 1106 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    645 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk, és a hozzávalóknál feltüntetett módon előkészítjük.
  2. A parmezán sajtot lereszeljük, a zöldfűszereket alaposan megmossuk.
  3. A rétegezést úgy célszerű végezni, hogy a edényt kicsit megdöntjük, így nem dőlnek el a réteget. Ízlés szerinti sorrendben rétegezzük a zöldségeket és a közé elrejtjük a zöldfűszereket. Kicsit olívaolajjal öntözzük meg őket, nehogy megégjenek.
  4. Megöntözzük olívaolajjal a zöldségek tetejét, majd sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel fűszerezzük. Reszelt parmezánnal bőven megszórjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 753
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 62740
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres rakott zöldség
A kis gasztronauta 142 recept

A zöldségek ily módon való rétegezéséhez az ötletet egy újságban találtam, és biztosan sokszor fog nálunk az asztalra kerülni. :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...