r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres krumplival töltött csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Zöldfűszeres krumplival töltött csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

520
Kalória
40.3g
Fehérje
22.4g
Szénhidrátok
29.7g
Zsír
264g
Víz
181.8g
Koleszterin
4.1g
Rost
2.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2080 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    264 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 520 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5895.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1015 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    2377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1056 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    1319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3958 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5918 micro
Összesen 2080 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit kis kockákra vágva, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Miközben a krumpli fő, egy őzgerinc-formát kizsírozunk, és keresztben sorra beleterítjük a baconszeleteket, hogy a szélek kilógjanak oldalt.
  3. A húst hosszúkás szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk (de ez el is maradhat, mert minden sós körülötte), és a baconszeletekre simítjuk. A hússzélek ugyanúgy kilóghatnak az őzgerincből, mint a bacon.
  4. Az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot apró kockákra vagy kis rudacskákra vágjuk.
  5. Mindezt összekeverjük egy tojással, a főtt krumplival, egy nagyon pici sóval, kevés borssal.
  6. A húsra halmozzuk a tölteléket, jól lenyomkodjuk, és ráhajtjuk a hús- és baconszéleket.
  7. Az egész őzgerincet cérnával spirál alakban átkötözhetjük, hogy süléskor a baconszalonna ne perdüljön fel.
  8. Így sütjük 30 percig, majd óvatosan peremes tepsire vagy tűzálló tálra fordítjuk (vigyázat, leve van és forró!). Az őzgerincet leemeljük róla, és kb. 10 perc alatt az étel másik felét is megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mit csináljon az ember, ha semmi különlegességet nem spájzolt be hétvégére, de rántott vagy sült húst meg nincs kedve sütni? A hússal töltött krumplit már ismerem, gondoltam, most megfordítom, azaz kifordítom az egészet, és krumplival töltött húst készítek. Családom véleménye: Ez jöhet máskor is! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!