r
Nosalty Logó

Zöldborsófőzelék DragAndi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DragAndi
Zöldborsófőzelék DragAndi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7063 micro
Összesen 405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3664.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1534 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    463 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    987 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    825 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    6765 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28253 micro
Összesen 1618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd beletesszük a borsót is, megsózzuk, letakarjuk. Figyeljünk, hogy ne égjen oda, néha kevergetni kell.
  2. Felöntjük vízzel, beletesszük a cukrot.Miután felforrt, beleszitáljuk a lisztet, folyamatosan keverjük közben. Ezután felöntjük tejjel, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  3. Feltétként tükörtojást tálalunk hozzá. (Vagy virslit, sült kolbászt, bármit.)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 57024
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsófőzelék DragAndi konyhájából
DragAndi 20 recept

Mi így szeretjük a zöldborsófőzeléket. Egyszerű elkészíteni, és ha mirelit borsóból készítjük, akkor is fél órán belül kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...