Zöldalmás áfonyadzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
261
kcal
- 0% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3128
kcal
- 0% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 137.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
261
kcal
- 0% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 940.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 474 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 803.9 g
-
Cukor 725 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 1649.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 213 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 563 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1067 micro
Összesen
3128
kcal
- 0% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az üvegeket kimossuk, forralt vízben "kifőzzük", majd szájukkal lefelé tiszta ruhára tesszük.
- Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat, majd apró kockákra vágjuk.
- Az almadarabokat főzőedénybe tesszük, meglocsoljuk a citrom levével.
- Az almát teljesen szétfőzzük, pároljuk, ha van, botmixerrel pépesítjük.
- Beleszórjuk a cukrot, felolvasztjuk benne, majd hozzáadjuk a pektines befőző szert is. Forrásig, oldódásig kavarjuk.
- Beleszórjuk az áfonyaszemeket. Az áfonyás keveréket addig kavarjuk, amíg a levét kiengedi, egyszer megforraljuk.
- Üvegekbe töltjük, színültig rakjuk, majd lezárjuk.
- A dzsemet szárazgőzben 2 nap alatt kihűtjük. Ebből a mennyiségből 6-8 darab 3 decis dzsemet kapunk.
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2765
- Feltöltés dátuma: 2011. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az alma és az áfonya összepárosításának két oka van. Az egyik a prózai: az alma az egyik legjobb természetes sűrítő. A másik: a piciknek szánt áfonya-alfa bébidesszert íze, ami akkor is kedvec marad, amikor már az összes családtagnak kibújt a bölcsesség foga :). Eme változat előnye, hogy nem folyik, kenhető, tölthető, a bogyóknak köszönhetően pedig illatos, darabos finomság.