Zöld diócska télire
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
83g dió545 kcal
-
83g cukor323 kcal
-
31g víz0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
868
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
1000g dió6540 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
-
375g víz0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
10414
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
41.8g dió273 kcal
-
41.8g cukor162 kcal
-
15.7g víz0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
435
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
868
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.4 g
Zsír
-
Összesen 652.1 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 472 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6260 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 1002 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 1585 mg
-
Foszfor 3462 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 34 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1138.3 g
-
Cukor 1025 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 434 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 984 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
10414
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
435
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Válasszunk kisebb, nagyon zsenge zölddiókat, húzzunk kesztyűt, mert a dió barnára festi a kezünket. Éles kiskéssel vékony rétegben hámozzuk le a diók külső héját, majd vágjunk le egy pici szeletet a két csúcsánál.
- Forraljunk vizet, dobjuk bele a diócskákat 2-3 percre, öntsük le a vizet és ezt ismételjük meg még kétszer, mindig friss vízzel (így veszti el a kesernyés ízét), majd öntsük le a vizet, a diókat szurkáljuk meg a kocsányánál, szorítsuk ki belőlük a benne maradt vizet, majd a kelekezett lyukakba szúrjunkegy szegfűszeget.
- A 1,5 pohár vizet tegyünk fel forrni az 1 kg cukorral, tegyük bele a diókat, gyöngyözve forraljuk 15-20 percig, a habját le-leszedve, majd hagyjuk kihűlni a lábosban. Ha kihűlt, újraforraljuk mégegyszer, most már ellenőrizve a szirupunkat (ha egy kistányérra cseppentve a szirup megáll, akkor már jó). Ha besűrűsödött, elzárjuk a gázt, és a fél citrom levét belefacsarjuk, hagyjuk kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt, nagyon tiszta, hermetikusan zárható üvegekbe osztjuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5373
- Feltöltés dátuma: 2012. június 18.
Ajánló
Bármikor, kis tányérkában saját szirupjában kínálva egy pohár jó hideg vízzel. Gyümölcskenyerekbe, krémekbe-és-re díszítésként...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
Nálunk most készül a glyko karidaki (diócska), május végétől június közepéig a háziasszonyok leszedik a zölddiót, sziruppal befőzik, hogy legyen mit kínálni egész évben. A teljes storyt elolvashatjátok a cseresznye szirupban receptemnél. Az összes glykoból ez a két nagy kedvenc, a karidaki a kerasakival (cseresznye) versenyezve.