r
Nosalty Logó

Zöld diócska télire

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Zöld diócska télire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 10414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    652.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    472 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6260 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1002 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1585 mg
  • Foszfor
    3462 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1138.3 g
  • Cukor
    1025 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    434 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    984 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 10414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 435 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszunk kisebb, nagyon zsenge zölddiókat, húzzunk kesztyűt, mert a dió barnára festi a kezünket. Éles kiskéssel vékony rétegben hámozzuk le a diók külső héját, majd vágjunk le egy pici szeletet a két csúcsánál.
  2. Forraljunk vizet, dobjuk bele a diócskákat 2-3 percre, öntsük le a vizet és ezt ismételjük meg még kétszer, mindig friss vízzel (így veszti el a kesernyés ízét), majd öntsük le a vizet, a diókat szurkáljuk meg a kocsányánál, szorítsuk ki belőlük a benne maradt vizet, majd a kelekezett lyukakba szúrjunkegy szegfűszeget.
  3. A 1,5 pohár vizet tegyünk fel forrni az 1 kg cukorral, tegyük bele a diókat, gyöngyözve forraljuk 15-20 percig, a habját le-leszedve, majd hagyjuk kihűlni a lábosban. Ha kihűlt, újraforraljuk mégegyszer, most már ellenőrizve a szirupunkat (ha egy kistányérra cseppentve a szirup megáll, akkor már jó). Ha besűrűsödött, elzárjuk a gázt, és a fél citrom levét belefacsarjuk, hagyjuk kihűlni.
  4. Ha teljesen kihűlt, nagyon tiszta, hermetikusan zárható üvegekbe osztjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5373
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Ajánló

Bármikor, kis tányérkában saját szirupjában kínálva egy pohár jó hideg vízzel. Gyümölcskenyerekbe, krémekbe-és-re díszítésként...

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Nálunk most készül a glyko karidaki (diócska), május végétől június közepéig a háziasszonyok leszedik a zölddiót, sziruppal befőzik, hogy legyen mit kínálni egész évben. A teljes storyt elolvashatjátok a cseresznye szirupban receptemnél. Az összes glykoból ez a két nagy kedvenc, a karidaki a kerasakival (cseresznye) versenyezve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...