Zellerkrémleves tojáscsigákkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
40g zeller14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g szárnyas alaplé18 kcal
A feltéthez
-
14g tojás17 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
145
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
160g zeller58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g szárnyas alaplé70 kcal
A feltéthez
-
55g tojás69 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
582
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
9.8g zeller4 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
12.3g burgonya7 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
6.2g főzőtejszín8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
61.5g szárnyas alaplé4 kcal
A feltéthez
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
35
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1077.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 871 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 109.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
145
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4309 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 468 mg
-
Nátrium 3483 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 436.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 429 micro
Összesen
582
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
35
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db burgonya
-
1 ek vaj
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 l szárnyas alaplé
A feltéthez
-
1 db tojás
-
1 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- A vöröshagymát üvegesre pirítjuk a vajon. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
- Ha már megpuhultak, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát és a felszeletelt zellert (pár darabot hagyjunk a díszítéshez). Ízesítjük sóval, borssal, és puhára pároljuk.
- Felöntjük húslevessel, és készre főzzük.
- Botmixerrel összeturmixoljuk, és ízesítjük, ha szükséges. Tejszínnel felöntjük, és összemelegítjük.
- Megszórjuk petrezselyemmel, és tetszőleges feltétel tálaljuk. (Pár csepp citromlevet is csepegtethetünk bele, úgy még pikánsabb lesz az íze.)
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 19713
- Feltöltés dátuma: 2012. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Készíthető gumós zellerből is, úgy is nagyon finom. Kipróbáltam már sokféle fűszerrel ízesíteni, de szerintem az így elkészített levesben érződik leginkább a zeller karakteres íze. A képen tojáscsigákkal tálaltam, amit úgy készítettem, hogy a tojásokat felvertem, sóztam, borsoztam és hozzáadtam a felaprított zeller- és petrezselyemzöldet. A felhevített olajban megsütöttem az egyik oldalát, majd megfordítottam, és a másik oldalát is készre sütöttem. Ha kihűlt, feltekertem, és kis csíkokat vágtam belőle. Ötletes kis feltét, bármilyen krémleveshez illik. :)