r
Nosalty Logó

Zatta - arab lapos kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Zatta - arab lapos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4089.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    3126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Futtassuk fel az élesztőt a fél dl langyos vízzel és a cukorral! Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a maradék vizet, majd fokozatosan dolgozzuk hozzá az olajat is. Dagasszuk 20 percig!
  2. Kelesszük a tésztát addig, amíg kétszer akkora nem lesz! Készítsünk gombócokat belőle, majd hagyjuk őket 1 órát pihenni!
  3. Tegyük a gombócokat egy nagy tepsibe, és itt is hagyjuk kelni negyed órát!
  4. Nyújtsuk ki a kezünkkel a gombócokat, majd szórjuk meg Nigella maggal!
  5. Tegyük sütőbe!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12078
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Ajánló

Ajánlom az arab konyha kedvelőinek, és a kezdő szakácsoknak egyaránt, hiszen aki ezt elkészíti, annak bizony nagy sikerélményben lesz része.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zatta - arab lapos kenyér
NapsütötteVidékünkön 174 recept

Ez a kenyér az arabok jellegzetes étele, amit megszórhatunk szezámmaggal, nigellával vagy köménymaggal. Régóta készítem ezt az ételt. Azóta már megjárt egy születésnapot, egy szőlő szüretelést, de persze otthon ízlik a legjobban. Az elkészítésére bizony hosszú időt kell szánni, de a végeredményért nagyon is megéri! Ebből az adagból kb. 7-8 kenyér lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...