r
Nosalty Logó

Zabpelyhes-rozsos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bulw
Zabpelyhes-rozsos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 1128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6428 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    3177 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.5 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1808 micro
Összesen 4504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy tálba tesszük és a nádcukorral, gép segítségével elkeverjük. Ez a fajta cukor nem olvad olyan gyorsan, mint a kristálycukor, így picit darabos marad majd a massza.
  2. Mikor sikerült elkeverni, mehet bele a vaníliás cukor, valamint a két tojás, a csipet só és a reszelt citromhéj, s ezekkel is keverjük még.
  3. Mikor ez megtörtént, a rozslisztet elkeverjük a zabpehellyel és a sütőporral. Az így elkészült keveréket hozzáöntjük a vajas masszához, és összegyúrjuk. (A tészta ne legyen túl ragadós, de ne is legyen száraz. Ha nagyon lágy lenne még, pici lisztet rászórva lehet rajta segíteni.)
  4. Amikor sikerült jól egyneművé tenni a tésztát, fél órára hűtőbe tesszük, így a vaj picit megkeményíti.
  5. A hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle, és két tenyerünkkel fél cm-nél vastagabb lapocskákat alakítunk ki. (Gyerekkel sütögetőknek jó segítség lehet egy két gyurmázáshoz szokott kezecske.) Ügyeljünk arra, hogy a korongok szélei ne legyenek megrepedezve, mert úgy nagyon kiszáradhat a belseje sütés közben.
  6. Előmelegített sütőben 10 perc elég is neki, mert különben nagyon megkeményedik, ha kihűl.
  7. A tetejére olvasztott tortabevonót csurgathatunk. Itt is igénybe vehetjük a gyereksegítséget.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14064
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Ajánló

Esti filmnézéshez egészséges rágcsálnivaló, de bármikor jól jöhet egy pohár tejjel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha úgy készítjük el, hogy az 5-10 dkg lisztet elhagyjuk az összekeverésnél, akkor az összegyúrásnál, ha nagyon lágy a tészta, ezzel tudjuk keményíteni, ha pedig enélkül is elég jó az állaga, akkor nem kell semmihez nyúlni, hogy a keményebb tésztát fellazítsuk. Nekem a fenti mennyiségből 50 db jött ki. A zabpehely helyett bármi más alkalmazható, csak ügyeljünk rá, hogy a mennyiség megmaradjon. Lehet használni még hozzá mazsolát, diót, stb...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...