Zabpelyhes-rozsos keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bulw
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1128
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
4504
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1607 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 794 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 452 micro
Összesen
1128
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.3 g
Zsír
-
Összesen 188.8 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 790 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6428 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1317 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 557 mg
-
Foszfor 3177 mg
-
Nátrium 1168 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 640.5 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 184.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1523 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 490 mg
-
Retinol - A vitamin: 1497 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1808 micro
Összesen
4504
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 564.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
395
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat egy tálba tesszük és a nádcukorral, gép segítségével elkeverjük. Ez a fajta cukor nem olvad olyan gyorsan, mint a kristálycukor, így picit darabos marad majd a massza.
- Mikor sikerült elkeverni, mehet bele a vaníliás cukor, valamint a két tojás, a csipet só és a reszelt citromhéj, s ezekkel is keverjük még.
- Mikor ez megtörtént, a rozslisztet elkeverjük a zabpehellyel és a sütőporral. Az így elkészült keveréket hozzáöntjük a vajas masszához, és összegyúrjuk. (A tészta ne legyen túl ragadós, de ne is legyen száraz. Ha nagyon lágy lenne még, pici lisztet rászórva lehet rajta segíteni.)
- Amikor sikerült jól egyneművé tenni a tésztát, fél órára hűtőbe tesszük, így a vaj picit megkeményíti.
- A hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle, és két tenyerünkkel fél cm-nél vastagabb lapocskákat alakítunk ki. (Gyerekkel sütögetőknek jó segítség lehet egy két gyurmázáshoz szokott kezecske.) Ügyeljünk arra, hogy a korongok szélei ne legyenek megrepedezve, mert úgy nagyon kiszáradhat a belseje sütés közben.
- Előmelegített sütőben 10 perc elég is neki, mert különben nagyon megkeményedik, ha kihűl.
- A tetejére olvasztott tortabevonót csurgathatunk. Itt is igénybe vehetjük a gyereksegítséget.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30*30
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14074
- Feltöltés dátuma: 2010. október 17.
Ajánló
Esti filmnézéshez egészséges rágcsálnivaló, de bármikor jól jöhet egy pohár tejjel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Bulw
5 recept
Ha úgy készítjük el, hogy az 5-10 dkg lisztet elhagyjuk az összekeverésnél, akkor az összegyúrásnál, ha nagyon lágy a tészta, ezzel tudjuk keményíteni, ha pedig enélkül is elég jó az állaga, akkor nem kell semmihez nyúlni, hogy a keményebb tésztát fellazítsuk. Nekem a fenti mennyiségből 50 db jött ki. A zabpehely helyett bármi más alkalmazható, csak ügyeljünk rá, hogy a mennyiség megmaradjon. Lehet használni még hozzá mazsolát, diót, stb...