Vörösboros sült oldalas
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g sertésoldalas485 kcal
-
40g paprikakrém0 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
75g száraz vörösbor62 kcal
Összesen
587
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
160g paprikakrém0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g száraz vörösbor246 kcal
Összesen
2346
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
67.1g sertésoldalas130 kcal
-
10.7g paprikakrém0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
20.1g száraz vörösbor16 kcal
Összesen
156
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 45 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 171.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
587
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.4 g
Zsír
-
Összesen 179.9 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2002.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 1008 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 687 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 637 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
2346
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertésoldalas
-
160 g paprikakrém
-
5 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 dl száraz vörösbor
Elkészítés
- A húst a csontok mellett szeletekre vágjuk.
- A paprikakrémet porcelántálba nyomjuk.
- A fokhagymát átnyomjuk, és belekeverjük.
- Borsot szórunk bele ízlés szerint, és pár ek olajjal elkeverjük.
- A húst jól bekenjük a kikevert páccal, és jól beleforgatjuk.
- Lefóliázzuk, és hűtőbe tesszük. Legjobb, ha este elkészítjük, és másnap sütjük.
- A sütéshez az edényt kiolajozzuk, és a pácból kiszedjük a húst, egymás mellé rakjuk.
- Enyhén megsózzuk. (A paprikakrém sós, ezért nem nagyon kell sózni.) Felöntjük a vörösborral, letakarjuk alufóliával.
- 1 órát sütjük letakarva, majd levesszük róla a fóliát. Addg sütjük, míg szép piros-ropogós lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 22510
- Feltöltés dátuma: 2010. június 23.
Ajánló
Köretnek mindegy mi kerül mellé, a friss kenyértől a salátáig mindennel fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kedvencünk a friss pecsenye, mindenféle formája. A vörösbor különleges aromát ad a húsnak, önálló életre kelnek az ízek tőle. Ebédre, vacsorára vendégvárónak kiváló, garantáltan megnyalja a tíz ujját utána mindenki.