r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt bulgurral

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros marhapörkölt bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 453 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3672.2 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1481 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 1812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bő olívaolajon a hagymát megdinszteljük.
  2. A paprikákat és a paradicsomokat összevágjuk, és hozzátesszük.
  3. Megszórjuk ételízesítővel és a húsvarázzsal.
  4. Mehet rá a kockákra vágott hús.
  5. Ahogy engedett egy kis vizet, mehet rá a 1-2 dl száraz vörösbor.
  6. Fedő alatt szép lassan, majdnem két órán át főni hagyjuk.
  7. A fokhagymát apróra vágva hozzáadjuk a félidőben.
  8. Mikor már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a pirospaprikát.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 20539
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Ajánló

Kérjük meg a hentest, hogy hártyázza le és vágja kockákra a marhalábszárat, és ennyivel könnyebb dolgunk van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a glikémiás indexű diéta szerint étkezünk, ezért páran meglepődhetnek, hogy ehetünk akkor marhapörköltet. Hát az alacsony glikémiás indexű bulgur, a sárgarépás pur pur kenyér és az uborkasaláta segít ebben. Persze nem mindennap ezt esszük, ezt inkább egy bűnözős napra tartogatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...