r
Nosalty Logó

Vörösboros kacsasült Z módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
z1
Vörösboros kacsasült Z módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1350
Kalória
95.4g
Fehérje
13.6g
Szénhidrátok
95.1g
Zsír
515.7g
Víz
444.8g
Koleszterin
2.6g
Rost
3.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1350 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4048 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    515.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1350 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.4 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5673.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    3334 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1547.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 4048 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    192 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A combokat, melleket, ha kell, tisztítjuk, a mellfiléken a bőrt ritkásan, keresztben bevagdossuk.
  2. A kacsaalkatrészeket bőrrel lefelé, kb. fél órával előtte sózzuk, borsozzuk. Amíg pihen a hús, megtisztítjuk a zöldségeket.
  3. A tepsibe alulra betesszük a zöldfűszereket, majd bőrrel felfelé ráhelyezzük a kacsadarabokat. Felülről is sózzuk, borsozzuk.
  4. Körberakjuk a cikkekre vágott paradicsommal, vöröshagymával, illetve fokhagymával.
  5. Aláöntjük a vörösbort és egy kevés vizet. Zsiradék nem kell!
  6. Alufóliával betakarjuk, a sütési idő kb. 2/3-ig pároljuk, majd kitakarva, alóla a levet nem teljesen kiöntve, készre sütjük. A sütési hőfokok óránként lefelé változnak: 200 fok, 170 fok, 150 fok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem szeretnék itt senkit sem leszólni vagy megbántani, de úgy érzem, hogy sokan pont a leglényegesebb hozzávalót nem alkalmazzák a kacsa sütésénél. Ez pedig az idő. A kacsához (libához) segg kell!!! Érthetőbben türelem. Ha nem egyben sütöm, hanem darabolva, akkor ez ált. 3 óra. Abból kb. 2 óra fólia alatt. Utána pedig a kieresztett levet, ill. zsírt leöntve, készre pirítom alacsony hőmérsékleten. Az eredmény parádés, a siker garantált!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!