Vörösboros hús karamellizált dióval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Konyhatündérke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
13g dió85 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
968
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
26g dió170 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
1935
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
27.5g sertés rövidkaraj46 kcal
-
43.9g burgonya25 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
11g vörösbor9 kcal
-
1.4g dió9 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
Összesen
106
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1314.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 812 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 608.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
968
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.6 g
Zsír
-
Összesen 75.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2628.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 1623 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1217.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 394 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
1935
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertés rövidkaraj
-
4 kis fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 dl vörösbor
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
0.5 dl víz
-
2 ek cukor
Elkészítés
- A húst egyben hagyjuk. Késsel belevágunk, de nem vágjuk át. Legalább 6 helyen szúrjuk bele a kést. Ez azért kell, hogy a pác oda is "beüljön", valamint majd megtömjük fokhagyma szelettel.
- A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A tepsiben szétrakjuk őket.
- A kis hagymákat megtisztítjuk, fentről bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.
- A bort beleöntjük egy tálba, belekeverünk két nagy evőkanál fűszerkeveréket. A húst belefektetjük.
- A fokhagymákat megtisztítjuk, nagy szeletekre vágjuk. A hús bevágott réseibe beletömjük a fokhagymát, a többit a páclébe rakjuk a hús köré.
- A húst legalább fél óráig hagyjuk letakarva a boros páclében. A tetejére halmozzuk a fokhagymákat, mielőtt letakarjuk.
- Utána a húst pici olajon hirtelen lesütjük. A maradék olajbanegy nagy marék diót két evőkanál cukorral karamellizálunk.
- A húst a krumplira fektetjük, rárakjuk a fokhagymákat is, amit lesütöttünk a hússal együtt.
- A kis hagymákat a hús köré rakjuk, meglocsoljuk a maradék páclével.
- A karamelizált dióval és levével lelocsoljuk a húst és a krumplit.
- Tetejét sózzuk, zöldfűszerrel is megszórhatjuk. Kevés vizet öntünk alá.
- Előmelegített sütőben sütjük. Legalább fél órát (bár ez a hús nagyságától függ) letakarva süssük, utána levesszük a fedőt vagy fóliát, és úgy sütjük tovább. 15 percenként locsoljuk a húst a levével, amíg le nem fő.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7022
- Feltöltés dátuma: 2013. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Konyhatündérke
24 recept
Nagyon finom étel. Csak ajánlani tudom! A karamellizált dió íze remekül passzol a boros, fokhagymás hússzeletekhez! Isteni finom!