r
Nosalty Logó

Vörösboros hús karamellizált dióval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Konyhatündérke
Vörösboros hús karamellizált dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 968 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1935 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 968 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2628.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1935 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst egyben hagyjuk. Késsel belevágunk, de nem vágjuk át. Legalább 6 helyen szúrjuk bele a kést. Ez azért kell, hogy a pác oda is "beüljön", valamint majd megtömjük fokhagyma szelettel.
  2. A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A tepsiben szétrakjuk őket.
  3. A kis hagymákat megtisztítjuk, fentről bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.
  4. A bort beleöntjük egy tálba, belekeverünk két nagy evőkanál fűszerkeveréket. A húst belefektetjük.
  5. A fokhagymákat megtisztítjuk, nagy szeletekre vágjuk. A hús bevágott réseibe beletömjük a fokhagymát, a többit a páclébe rakjuk a hús köré.
  6. A húst legalább fél óráig hagyjuk letakarva a boros páclében. A tetejére halmozzuk a fokhagymákat, mielőtt letakarjuk.
  7. Utána a húst pici olajon hirtelen lesütjük. A maradék olajbanegy nagy marék diót két evőkanál cukorral karamellizálunk.
  8. A húst a krumplira fektetjük, rárakjuk a fokhagymákat is, amit lesütöttünk a hússal együtt.
  9. A kis hagymákat a hús köré rakjuk, meglocsoljuk a maradék páclével.
  10. A karamelizált dióval és levével lelocsoljuk a húst és a krumplit.
  11. Tetejét sózzuk, zöldfűszerrel is megszórhatjuk. Kevés vizet öntünk alá.
  12. Előmelegített sütőben sütjük. Legalább fél órát (bár ez a hús nagyságától függ) letakarva süssük, utána levesszük a fedőt vagy fóliát, és úgy sütjük tovább. 15 percenként locsoljuk a húst a levével, amíg le nem fő.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7014
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konyhatündérke 24 recept

Nagyon finom étel. Csak ajánlani tudom! A karamellizált dió íze remekül passzol a boros, fokhagymás hússzeletekhez! Isteni finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...