r
Nosalty Logó

Vízfürdőmentes N.Y. cheesecake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
onyxka
Vízfürdőmentes N.Y. cheesecake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Cheesecake

Málnatopping

Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Cheesecake

Málnatopping

Összesen 6066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Cheesecake

Málnatopping

Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    404.4 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2998.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    1332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1795 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 6066 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Cheesecake

Málnatopping

Elkészítés

Cheesecake

  1. Aprítógépben kekszmorzsát készítünk, amihez hozzákeverjük az olvasztott margarint/vajat és a kakaót. Ezt egy kapcsos tortaforma aljába simítjuk (26 cm). A legalacsonyabb fokozaton 10 percet elősütjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. Szobahőmérsékletre hűtjük/melegítjük a többi alapanyagot. A tejfölt, krémsajtot, porcukrot, vanília aromát krémesre mixerezzük.
  3. Egyesével belekeverjük az egész tojásokat úgy, hogy mixerrel csak pár másodpercig verjük, utána meg kizárólag csak kanállal, hogy ne teljen meg sok levegővel. Ezt négyszer végezzük el, mindegyik tojással.
  4. Egy pici vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt, és azt is a masszához keverjük.
  5. A kihűlt kekszalapra öntjük a masszát. Akiknek fém tortaformája van, azok bátrabban, akiknek szilikonos (mint nekem), azok csak óvatosabban néhányszor az asztalhoz csapják finoman a nyers tortát, hogy minél több levegő a felszínre jöjjön, és ne sütéskor repessze szét a tortát. A felszínre jött buborékokat meg szépen kiszúrjuk.
  6. A sütő legfelső polcára tesszük, és a legalacsonyabb fokozatot állítjuk be (sajnos nekem nem jelzi a hőmérsékletet, de 1-5 skálán melegít, és az 1. sütöttem, gondolom, 150-160 fok lehet).
  7. 1 óra 10 perc elteltével a széle már kezdett keményedni, a közepe pedig pudingszerűen remegett. Ekkor leoltjuk a sütőt, és résnyire kinyitjuk. Hagyjuk benne hűlni legalább 1 órát.
  8. Miután alaposan kihűlt a helyén a sütőben, berakjuk egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.

Málnatopping

  1. A málnát a cukorral pépesre összefőzzük. Felverjük a tejszínhabot, és belekeverjük a málnaszószt. Ezzel tálalhatjuk a sajttortát.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1036
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem túlzás, ha azt mondom, hogy 3 nyelven olvastam recepteket, fórumokat, kutakodtam a sajttorta után, mert számomra kivitelezhetetlen lett volna a vízfürdős sütési mód. Végül kifejlesztettem ezt az amúgy egyszerűen megsüthető, fóliázásmentes, macera nélküli sajttortát.

Hozzávalók

Cheesecake

Málnatopping

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...